Topyekûn operasyon

Şahin Şen
04:005/12/2018, Çarşamba
G: 5/12/2018, Çarşamba
Yeni Şafak
Yurt genelindeki operasyonlarda yeniden faaliyetlere başlamak için bir araya gelen teröristlere de darbe vuruldu.
Yurt genelindeki operasyonlarda yeniden faaliyetlere başlamak için bir araya gelen teröristlere de darbe vuruldu.

FETÖ’ye yönelik son zamanlarda en kapsamlı operasyon için düğmeye basıldı. 12 il merkezli düzenlenen operasyonlar Türkiye’nin birçok kentine yayıldı. Kayseri’de yeniden örgütlenmeye çalışan FETÖ’cüler basıldı. Konya, Kocaeli ve Muş’ta ise TSK içerisine sızan örgüt üyeleri hedef alındı. Operasyonlarda gözaltı sayısı 200’ü aştı.

Terör örgütü FETÖ’ye yönelik operasyonlarına aralıksız devam eden emniyet ve savcılık, dün en kapsamlı gözaltı dalgası için düğmeye bastı. 12 merkezli düzenlenen çok sayıda operasyonlarda 200’den fazla örgüt üyesi gözaltına alınırken, yeniden faaliyetlere başlamak için bir araya gelen teröristlere de darbe vuruldu. Kayseri’de yeniden organize olmak için toplanan FETÖ üyeleri, polis baskınıyla bir bir gözaltına alındı. Konya, Kocaeli ve Muş’ta ise TSK içerisine sızan örgüt üyeleri hedef alındı. Operasyonlardan gözaltı sayısı 200’ü aştı.

HÜCRE VE GAYBUBET EVLERİ HEDEF ALINDI

İlk operasyon haberi başkent Ankara’dan geldi. Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen operasyonlarda örgütün mühendis ve çalışan öğretmenler kadrosu hedef alındı. ByLock kullanıcısı olduğu belirtilen 48 isim için gözaltı kararı çıkartıldı. Kahramanmaraş’ta ise polis ekipleri örgütün gaybubet evini bastı. Burada da 11 şüpheli gözaltına alındı. Samsun’da baskında ise 4 FETÖ’cü hücreden çıkartıldı.

MAHREMLER DEŞİFRE OLDU

Konya, Kocaeli ve Muş’ta ise operasyonların ana hedefinde Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızan örgüt mensupları vardı. En büyük operasyonun yapıldığı Konya’da 34 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 24 ilde belirlenen adreslere baskınlar düzenlendi. Şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Kocaeli’nde 6’sı muvazzaf 13 askeri personel için gözaltı kararı çıkartıldı. Bunlardan 8’si gözaltına alındı. Muş’ta 13 askeri personel, Malatya’da 9, Zonguldak’ta 7, Tekirdağ’da 3, Elazığ’da 6 isim gözaltına alındı.

  • Mütevelli heyeti toplantıda basıldı
  • Fetullahçı Terör Örgütü’nün mahrem imamlar yapılanmasına yönelik Kayseri merkezli 16 ilde düzenlenen 2 ayrı eş zamanlı operasyonlarda 51 şüpheli gözaltına alındı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli FETÖ’cü muvazzaf askerleri teknik ve fiziki takibe alan polis ekipleri, büfe ve bakkallarda bulunan kontörlü telefonlar üzerinden örgüt yöneticilerinden talimat aldıkları tespit edilen askerlere yönelik Kayseri, Ankara, Adana, Eskişehir, İzmir, Muğla ve Mardin’de düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 20 şüpheli gözaltına alındı. FETÖ’cü askerlerin aldıkları talimat gereği yeni bir yapılanma içine girdikleri ve Kayseri’yi 3 ayrı bölgeye ayırarak, örgüt yönetimince dışarıdan atanacak olan sözde il imamına bağlı çalışarak himmet toplayacakları belirlendi.
#FETÖ
#Operasyon

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.