|

Toprağa gömülü silahlar bulundu

FETÖ'nün başarısız olan darbe girişimi ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığın'ın başlattığı soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Savcılık, FETÖ'nün darbe girişimini devam ettirilmesi için Beykoz Riva'da araziye gömülü silah ve mühimmatın olduğu istihbaratını aldı. Harekete geçen emniyet güçleri Riva'daki arazide yapılan aramada 7 adet M16 ve 4 adet Mp5 ile çok sayıda mühimmat ele geçirdi. Silahların FETÖ'nün darbe girişiminin sürdürülmesi için sivil halka karşı kullanmayı planladığı öğrenildi.

Yeni Şafak ve
21:23 - 17/07/2016 الأحد
Güncelleme: 22:14 - 17/07/2016 الأحد
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu FETÖ'nün yeni bir kalkışma ve iç savaş çıkartma iddiası üzerine harekete geçti. Darbe girişimin devam ettirilebilmesi için silah dağıtılacağı istihbaratı alan savcılık, Beykoz Riva'da arama gerçekleştirdi. Yapılan aramada 7 adet M16 ve 4 adet Mp5 ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Operasyon kapsamında bir Binbaşı ile bir Astsubay yakalandı.



SİVİL HALKA KARŞI KULLANILACAKTI

Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında FETÖ'nün darbenin devam ettirilebilmesi için gömülü diğer silahlar ve şüphelilerin aranmasına devam ediliyor. Adli kaynaklardan edinilen bilgilere göre silahların, Başkomutan Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokağa çıkan sivil halka karşı kullanmak için dağıtılmak üzere toprağa gömüldüğü ifade edildi.


#FETÖ
#İstanbul
#Darbe girişimi
٪d سنوات قبل