Tivnikli’ye veda

Haber Merkezi
04:007/11/2018, Çarşamba
G: 7/11/2018, Çarşamba
Yeni Şafak
Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli, dün İstanbul’da hayatını kaybetti.
Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli, dün İstanbul’da hayatını kaybetti.

Hayırsever iş adamı Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tivnikli, hayatını kaybetti. Dün İstanbul’da toprağa verilen hayırsever iş adamı Tivnikli, Türkiye’de katılım bankacılığının kurulması aşamasında önemli görevler üstlendi. Tivnikli; FETÖ’nün 17/25 Aralık sürecinde hedef aldığı isimler arasındaydı.

Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli, dün İstanbul’da hayatını kaybetti. 59 yaşında vefat eden Abdullah Tivnikli, yakalandığı kanser hastalığından İstanbul’da bir süredir tedavi görüyordu. Dün öğleden önce hastanede son nefeseni Hakk’a teslim eden Abdullah Tivnikli’nin cenaze namazı dün ikindi namazına müteakip Marmara İlahiyat Camisi’nde kılındı. İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Tivnikli’nin naaşı Nakkaştepe Mezarlığı’nda toprağa verildi.


ERDOĞAN DA KATILDI

Merhum Abdalluh Tivnikli’nin cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar, belediye başkanları, iş adamları, ailesi ve sevenleri katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Tivnikli’nin tabutuna omuz verdi. Namazın ardından bir konuşma yapan Erdoğan, Tivnikli’nin hayırsever kişiliğine vurgu yaptı ve onun ülkesini seven gerçek bir vatanperver olduğunu ifade etti.

“İLAHİYAT CAMİSİ KENDİLERİNİN ESERİ”

Abdullah Tivnikli’nin bir vakıf insan olarak gelecekte de kendisinden sonra hayırlarını devam ettirecek bir nesil bırakmanın gayreti içinde olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bugün de bu anlamlı mekanda, Marmara İlahiyat Camisi’nde -ki kendilerinin bir eseridir- bu cenaze namazını kılmak suretiyle onu uğurluyor olmak ne kadar bu işin anlamlı olduğunu göstermesi bakımından çok şeyler ifade ediyor” dedi. Musalla taşının birçok şeyi, vaiz olmak suretiyle anlattığını dile getiren Erdoğan, “Bizler de buradan nasibimizi aldık, alıyoruz diye düşünüyorum. Her görüşmemizde söylediği şeyler zaten bu minval üzereydi. Rabbimden niyazımız odur ki mekanı cennet olsun. Kendisinden sonra evlatlarının bu minval üzere devamı duamız. Ailesine ve camiamıza sabırlar diliyoruz” diye konuştu.

FETÖ’NÜN HEDEF ALDIĞI İSİMLERDENDİ

İş adamı Abdullah Tivnikli, terör örgütü FETÖ’nün 17/25 Aralık sürecinde hedef aldığı isimlerdendi. Halk Bankası’nın İran ile ticarete aracılık etmesi konusunda isim gündeme getirilen iş adamı Tivnikli, 17-25 Aralık hükümeti devirme girişimi sırasında FETÖ’nün karalama kampanyasına maruz kaldı. Verdiği bir röportajda Halk Bankası olayının kendisiyle ilişkilendirilmesine açıklık getiren Tivnikli, şunları anlatmıştı: “Halkbank arazisi meselesi tam bir hukuk garabeti. Benim telefonlarımı 1,5 sene dinlemişler ve hiç bir şey bulamamışlar. ‘Nasıl suç oluştururuz’ diye bakmışlar ve birkaç masum tapenin arasına 30 tane yorum yazmışlar. Bizlere suç isnat etmeye çalışmışlar. Ancak bir şey bulamamışlar. Alnımız ak.”

  • KATILIM BANKACILIĞININ ÖNCÜ İSİMLERİNDENDİ
  • Abdullah Tivnikli, 1959’da Erzurum’da doğdu. 1981’de İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Tivnikli, bu üniversitede İşletme yüksek lisansını tamamladı. Yüksek lisans eğitiminin ardından akademik çalışmalar için İngiltere’ye giden Tivnikli, burada katılım bankacılığı modelinin dünyadaki işleyişi, hukuki altyapısı ve uygulamaları eğitimi aldı. Tivnikli, Türkiye’de 1980’lerin başında serbest piyasa ekonomisine geçilmesiyle 1983’te aldığı bir davet üzerine katılım bankacılığının hukuki altyapısının hazırlanmasında görev yapmak üzere ülkesine döndü ve Albaraka Türk’ün kuruluş sürecinde yer aldı. 1986’da aile şirketi olan Eksim kuruldu.

ENERJİ, GAYRİMENKUL VE GIDAYA YATIRIM YAPTI

Abdullah Tivnikli, 1988’de Kuveyt Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Üyesi, 2001’de aynı bankada Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve 2005’te Türk Telekomünikasyon AŞ Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini yürüttü. Tivnikli’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı Eksim Yatırım Holding’in enerji, gıda ve gayrimenkul sektöründe büyük yatırımları var. Yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten ve doğalgaz ithalatı bulunan Eksim Yatırım Holding’in hem toptan hem perakende enerji satışı bulunuyor. Türkiye’deki perakende ve endüstriyel un pazarının lideri konumunda bulunan grup, gayrimenkul sektöründe şimdiye kadar 1,3 milyon metrekarelik inşaat üretti.

  • İş adamı Abdullah Tivnikli, çok sayıda cami, okul, yurt ve aşevi yaptırırken, gençlerin yurt içinde ve yurt dışında eğitim almasına ve akademik çalışmaların hayata geçirilmesine sürekli destek verdi. İstanbul Araştır ma ve Eğitim Vakfı ile SETA gibi birçok vakıf ve kuruluşun kurucularından olan Tivnikli, İlim Yayma Cemiyeti’nin yöne tim kurulu üyesiydi. Tivnikli dört çocuk babasıydı.
#Abdullah Tivinkli
#Vefat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.