|

TIR’cı generale moral ziyaretleri

FETÖ’nün darbeci generallerinin MİT TIR’larını durduran Tuğgeneral Hamza Celepoğlu’nu cezaevinde yalnız bırakmadığı ortaya çıktı. Celepoğlu'nu sık sık ziyaret eden cuntacıların, diğer askerlere de cezaevine gitmeleri için talimat verdiği belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 06:25 - 18/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Hamza Celepoğlu
Hamza Celepoğlu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe girişimine yönelik yürüttüğü soruşturmada FETÖ'nün askeri cezaevi yapılanmasına ilişkin önemli bilgiler ortaya çıkarıldı. FETÖ'den tutuklu Korgeneral Erdal Öztürk'ün sorumlu olduğu Hasdal Cezaevi'ni inceleyen savcılık, cezaevinde kalanlardan birinin Suriye'deki Türkmenlere giden MİT TIR'larını durduran Tuğgeneral Hamza Celepoğlu olduğunu tespit etti. 1 Aralık 2015 ve 10 Aralık 2016 tarihleri arasında Hamza Celepoğlu'na yapılan ziyaretleri mercek altına alan savcılık, darbe girişimine katılan birçok generalin Celepoğlu'nu cezaevinde yalnız bırakmadığını belirledi.



SIK SIK GİTMİŞLER


Celepoğlu'nu cezaevinde seri bir şekilde ziyaret edenler arasında şu kilit isimler yer aldı: "Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu, Jandarma Okullar Komutanı Tuğgeneral Sadık Köroğlu, İstanbul 2. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Özkan Aydoğdu, İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Albay Gürcan Sercan, 1. Ordu Harekat Başkanı Korgeneral Eyyüp Gürler, firari Tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit, Tuğgeneral Yüksel Durak, Albay Gürcan Sercan'ın yardımcısı Albay Haydar Yalın, Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş, Konya Jandarma Bölge Komutan Tuğgeneral Timurcan Ermiş, Kara Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Selim Mert, Hava Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Recep Yüksel, Albay Barbaros Akça.”





YALNIZ BIRAKMAYACAKSINIZ


Soruşturma kapsamında ifade veren eski askeri cezaevi müdürü Mahmut Pınarbaşı'nın anlattıkları ise örgütün Celepoğlu ve aynı soruşturmadan tutuklu diğer askerleri ziyaret için örgüt üyelerini zorladığını ortaya çıkardı. 2016 yılının başında Korgeneral Erdal Öztürk'ün başında bulunduğu 3. Kolordu Komutanlığı'ndan kendisine bir emir geldiğini söyleyen Pınarbaşı ifadesinin devamında şunları anlattı: "Albay Muzaffer Şahin tarafından gönderilen emirde 24 Şubat 2016'da Hadımköy Askeri Cezaevinde tutuklu bulunan üsteğmen Hayati Özcan ve Astsubay Mahmut Özcan'a ziyarete gitmem gerektiği söyleniyordu."



MİT TIR'LARINI DURDURAN ASKERLERMİŞ


"Ziyarete gittiğimde oradaki personele neden tutuklandıklarını sordum. Bana onların Suriye'ye giden MİT TIR'larını durduranlardan oldukları söylendi. Emiri yerine getirmek için göstermelik olarak kısa bir şekilde ziyareti gerçekleştirdim. Birliğe döndüğümde FETÖ'den tutuklanmaları ve onları ziyaret etmek zorunda kalmak beni rahatsız etti. Bu hareketimin örgüte gizli destek verildi kanaati uyandırmaması için bir dilekçe hazırladım. Kolordu Komutanı Öztürk'e sunulmak üzere verdim. Ancak işleme alınmadı."



ERDAL PAŞA RAHATSIZ OLDU


"Benim gibi pek çok subay hiç tanımadığı halde tutuklu personelleri emir gereği ziyaret etmek zorunda kaldı. Daha önceden iki yıl cezaevi müdürlüğü yaptığımdan işleyişi biliyorum. 3. Kolordu Komutanlığı'na bağlı Hadımköy Cezaevi'ne yaptığım kısa ziyarette tutukluya çok özel haklar tanınmıştı. O cezaevinde sadece MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili tutuklanan personeller kalıyordu."


#FETÖ
#MİT Tırları
7 yıl önce