Tiraj için her yol mübah

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:009/08/2016, Salı
G: 9/08/2016, Salı
Yeni Şafak

FETÖ'nün kapatılan Zaman gazetesinin satışını artırmak için her yola başvurduğu ortaya çıktı. İşadamları, "Kalp krizi geçiren Gülen gözlerini açar açmaz, 'Tirajı 1 milyon 250 bine çıkartın' dedi" yalanıyla kandırıldı.

Konya'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması, FETÖ lideri Fetullah Gülen'in tiraj düşkünlüğünü gözler önüne seriyor. Kalp krizi geçiren Gülen'in gözlerini açar açmaz yanındakilere, “Zaman gazetesinin tirajını 1 milyon 250 bine çıkartın” diye talimat vermiş. Konya'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında ifadelerine başvurulan işadamları, örgütün “himmet” toplamak için hangi yöntemlere başvurduğunu anlattı.



SEN HACCA GİTME


Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde ifadesine başvurulan iş adamı R.Ş., 2013 yılında hacca gitmeye hazırlandığını ifade ederek, mütevelli grubu hocasının kendisine, “Kurban dönemi hizmet etmek daha önemli, sen hacca gitme” dediğini aktardı.



GİZLİ YERLERDE NAMAZ


R.Ş. şunları anlattı: “Hac dönüşü aynı hoca iş yerime gelerek, hacca gidip gelmemle ilgili bir şey söylemeden direkt, 'Fetullah Gülen'in kalp krizi geçirdiğini, hastanede yattığını, gözlerini açar açmaz yanında bulunanlara Zaman gazetesinin tirajının 1 milyon 250 bine çıkartılmasını söylediğini', bu yüzden gazete aboneliğiyle ilgili çok çalışmamız gerektiğini belirtti. Paris-Brüksel gezisinde Brüksel'deki cemaate ait okulda namazı bizlere gizli yerlerde kıldırarak, orada görevli öğretmen ve öğrencilerin görmesini istememeleri beni cemaatten iyice soğuttu. Mütevelli toplantılarında dini konularla ilgili herhangi bir konunun konuşulmaması ve sırf maddi konuların konuşulması beni iyice cemaatten soğuttu. 2013'te cemaatle tüm bağlarımı koparttım.”


İş adamı A.S. de her yıl kendisinden sorumlu elemanın burs için yanına geldiğini belirterek şöyle konuştu:



TEŞVİK OYUNU


“Yardım miktarını söylediğimde onlar fazlası için ısrar eder, pazarlık sonrası orta yol bulunurdu. Ödemeleri genelde senet veya çek şeklinde, bazen de nakit olarak yapardım. 17-25 Aralık sürecinden sonra yaptığım yardımların amacı doğrultusunda kullanılmadığı kanısına varıp vermemeye başladım. Bu dönemde bir çok kez sohbet toplantılarına katıldım. Toplantılarda vatandaşların yaptığı bağışların nerelerde kullanıldığına yönelik videolar gösterilirdi. Bazı kişiler himmet adı altında cemaate yapacakları yüksek miktardaki paraları 3 milyon, 5 milyon, 2 milyon gibi meblağları belirterek bağış yaparlar. Bizden herhangi bir bağış bedeli veya miktarı söylememizi istemezlerdi. Toplantıdaki yüksek miktarlardaki meblağlar benim gibi küçük esnaf durumundaki kişilere bağış yapmak için oynanan teşvik oyunudur. Himmet olarak vermediler.”



MÜZAYEDE GİBİ


İş adamı N.K. da, “Sankimüzayede salonu gibi açık artırmayla bir şey satılıyormuş gibi sürekli para miktarı artırılıyor. Hatta bazı kişiler ziynet eşyası ve gayrimenkullerini veriyorlardı” dedi.


#FETÖ
#Zaman gazetesi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.