|

Temizlik tam gaz

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin yurt genelinde başlatılan soruşturmalarda gözaltına alınan 51 hakim ve savcı ile 39 emniyet mensubu tutuklandı. Halen firarda olan FETÖ üyesi 297 hakim ve savcı ise aranıyor

Yeni Şafak
04:00 - 14/08/2016 Pazar
Güncelleme: 07:19 - 14/08/2016 Pazar
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, örgütün yargı ve emniyet ayağına yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Yurt genelinde gözaltına alınan 51 hakim v savcı ile 39 polis tutuklandı.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından açığa alınan 648 hakim ve savcıdan, İstanbul'da görev olan ve haklarında gözaltı kararı çıkarılan 67'siyle ilgili işlemler sürüyor. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen ve burada savcılıktaki ifade verme işlemleri sona eren 46 hakim ve savcı, ''FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma'' suçundan tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Nöbetçi hakimlik, şüphelilerden 22'sinin tutuklanmasına karar verirken, 24'ünün adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti. 2'sinin gözaltı işlemlerinin devam ettiği, 19'unun da arandığı bildirildi.



EMNİYET İMAMI TUTUKLANDI


Bursa'da 10 hakim ve savcı, Tekirdağ'da 5 hakim ve savcı, Sakarya'ra 3, Kayseri'de 2 hakim, Karaman'da 2 hakim, Elazığ'da 3 hakim, Kilis'te 2 hakim ve 1 savcı, Trabzon'da 1 savcı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Trabzon Vali Yardımcısı Mustafa Gürdal ile Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz da tutuklanarak cezaevine gönderildi.



297 HAKİM VE SAVCI FİRARDA


Öte yandan, FETÖ'cü polislere yönelik operasyonlar da tam gaz sürüyor. Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 34 komiser ve komiser yardımcısından 25'i ile 2 “emniyet imamı" tutuklandı.



Ağrı'da Diyadin İlçe Emniyet Amiri Hasan Koçak'ın da aralarında bulunduğu 4 polis, Hatay'ın İskenderun ilçesinde 3, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 5 polis de çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adana'da 70, Ordu'da 32, Bolu'da ra 29 polis gözaltına alındı.



Bu arada FETÖ üyesi olduğu tespit edilen 297 hakim ve savcının arandığı bildirildi. Yakalanmaları için çalışmaları süren firarilerden 257'sinin adli ve idari yargıda görev yapan hakim ve savcı, 32'sinin Yargıtay, 8'nin ise Danıştay üyesi olduğu belirtildi. Bunların haricinde HSYK kararnamesiyle meslekten atılan, FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe girişiminin savcıları Zekeriya Öz ile Celal Kara da aranıyor. Öz ve Kara'nın, haklarındaki tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkarılmasından önce yurt dışına kaçtıkları belirlenmişti. Eski İstanbul Başsavcıvekili Fikret Seçen ile Ergenekon, Odatv gibi birçok davanın savcısı olan Cihan Kansız da yurtışına kaçmıştı.


#FETÖ
#Darbe girişimi
8 yıl önce