|

Temizlik sürüyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da kalkıştığı darbe girişiminin ardından, örgütün yargı ayağında başlatılan temizlik operasyonu da devam ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 23:18 - 21/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Önceki gün örgüte tabi 632 hakim ve savcının tutuklandığı yargıda, dün de 300'den fazla hakim ve ve savcı tutuklandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ darbe girişimine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan hakim ve savcılardan şu ana kadar 32'si tutuklanırken, 16'sı serbest bırakıldı.



KAÇAKLAR ARANIYOR


Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'ın başlattığı soruşturmada ise tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edilen 19 hakim ve savcıdan 10'u tutuklandı. Büyükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, savcılar Yavuz Yılmaz, İsmail Aksoy, Ulvi Karaşahin, Şaban Özdemir, Togay Akdemir, Necati Miralay ve Hasan Yıldız, hakimlerden Olcay Gül, Alparslan Uz ve Nevzat Akbilek'in tutuklanmasına karar verdi. Soruşturma kapsamında, aramalara rağmen bulunamayan Emekli Albay Ahmet Zeki Üçok'un yargılandığı sahte çürük raporu davasının iddianamesini hazırlayan savcı Hikmet Usta ve hakim Gökmen Demircan'ın da aralarında bulunduğu firari 8 kişi hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. Arama çalışmaları devam ediyor.



NESİBE ÖZER CEZAEVİNDE


Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığın'ın soruşturmasında şu ana kadar 70 hakim ve savcı tutuklanırken, 30'u serbest bırakıldı. 29 hakim ve savcının ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmedildi. Tutuklananlar arasında eski HSYK 2. Daire Başkanı Nesibe Özer de bulunuyor.



BALYOZ HAKİMİ TUTUKLANDI


HSYK tarafından FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında da polis ekiplerince gözaltına alınan ve önceki gün adliyeye çıkartılan 6 hakim ve 6 savcı sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı. Tutuklananlardan eski İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken “Balyoz Darbe Planı Davası”na bakmıştı.



37 hakim ve savcı firari


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ yapılanmasına mensup oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen İstanbul Adliyesi'ndeki görevli 135 hakim ve savcının sorgu işlemleri tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen işlemler sonucu 59 hakim ve savcı tutuklanarak cezaevine gönderilirken 36'sı adli kontrol kararıyla serbest kaldı. 37 hakim ve savcının ise firar ettiği belirtildi. Firar ettiği tespit edilen 37 hakim ve savcı arasında,Ergenekon davasına bakan hakimlerden Sedat Sami Haşıloğlu, Hadi Çağdır, Nurullah Çınar gibi isimler bulunuyor.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#HSYK
8 yıl önce