|

Temizlik sürecek

Darbe girişimine katılanlara yönelik operasyonlarla ilgili bilgi veren Bakan Bozdağ, “Temizlik devam ediyor. 6 bin civarında gözaltı var” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 01:05 - 18/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili, “Şu anda temizlik devam ediyor. 6 bin civarında gözaltı var. 6 bini de geçecektir. Bunlarla ilgili adli süreç devam edecektir.” dedi. Darbe teşebbüsüne karşı mücadele ederken şehit düşenlere Allah'tan rahmet dileyen Bozdağ, onların bu milletin kahramanları olduğunu, milletin bu kahramanları unutmayacağını söyledi. Türkiye'nin büyük bir tehlike ve tehdidi atlattığını belirten Bozdağ, darbe teşebbüsünün çok açık şekilde Fetullah Gülen'in emir komuta zinciri altında, Türk askerinin kıyafetini giymiş, Türk vatandaşının ödediği vergiden maaşını alan FETÖ terör örgütünün askerleri tarafından yapıldığını ifade etti.



Bakan Bozdağ, şu değerlendirmeyi yaptı: “Cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleşti. İlk defa bir Hükümet, darbeciler karşısında şapkasını alıp gitmedi. İlk defa Parlamentodaki vekiller, darbecileri alkışlamadı. Siyaset ikiye bölünüp bir kısmı darbecilerden yana, bir kısmı öbür türlü durmadı. İlk defa millet darbeyi sineye çekmedi."


#Adalet Bakanı Bekir Bozdağ
#FETÖ
8 yıl önce