|

Temizliğe devam

Kamuda başlatılan FETÖ temizliği son hız devam ediyor. Devlet kurumlarını abilerinden aldıkları sorularla işgal eden 47 bin 188 kişi görevden uzaklaştırıldı. Dün de Diyanet İşleri Başkanlığında 620, Kültür ve Turizm Bakanlığında 110, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında 167, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında ise 582 kişi görevden alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:08 - 26/07/2016 Salı
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası birçok kamu kurum ve kuruluşunda yürütülen çalışmalar kapsamında 47 bin 188 personel görevden uzaklaştırıldı. Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜRKSAT AŞ, Ekonomi Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunun (TAPDK) da aralarında bulunduğu birçok kamu kurum ve kuruluşunda görevden uzaklaştırma işlemi gerçekleştirildi.



DİYANET'TE İKİNCİ DALGA


Diyanet İşleri Başkanlığının merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatında çeşitli kademelerde görevli 3 il müftü yardımcısı ile 19 ilçe müftüsünün de aralarında bulunduğu 620 kişi daha görevden uzaklaştırıldı, açığa alınan personel sayısı bin 112'ye yükseldi. Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, 620 görevlinin, “Din hizmetlerinin toplumsal hassasiyeti dikkate alınarak haklarında inceleme ve soruşturma yapılmak üzere görevlerinden uzaklaştırıldığı” belirtildi.



BAKANLIKTA BÜYÜK TIRPAN


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığında FETÖ ile mücadele amacıyla “İnceleme ve Çalışma Komisyonu” kurulduğu ifade edildi. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı 167 personelin açığa alındığı, 250 personel hakkında da detaylı incelemelerin sürdüğü bildirildi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığında (ÖİB) 23 personel görevden uzaklaştırıldı. Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nda 582, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda 110 kişi açığa alındı.




#FETÖ
#Diyanet İşleri
8 yıl önce