|

Telekulakçı polislere tahliye

Selam Tevhid’de kumpas davasında tahliye edilen 10 sanık arasında bulunan Van Terörle Mücadele Şube Müdürü Serdar Bayraktutan’ın, üst düzey bürokratların dinlendiği kumpas dosyasında önemli iletişim tespit tutanaklarında imzası bulunuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/02/2016 Cuma
Güncelleme: 00:04 - 5/02/2016 Cuma
Yeni Şafak

Selam Tevhid'de kumpas davasında tutuklu yargılanan 55 sanıktan 3 asker 7 polis geçtiğimiz günlerde tahliye edilmişti. Tahliye edilenler arasında Selam Tevhid'de kumpas davası kapsamında haklarında önemli iddialar bulunan iki isim bulunuyor.



TUTANAKLARDA İMZASI VAR


Bunlardan ilki en son Van Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yapan Serdar Bayraktutan. Bayraktutan Sözde Selam Terrör Örgütü soruşturması kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da yer aldığı çok sayıda devlet görevlisinin dinlenmesinde şüpheli olarak görülüyor. Soruşturmanın yürütüldüğü büroda vekaleten bulunan TEM Şube Müdür Yardımcısı Serdar Bayraktutan'ın çok sayıda kişinin dinlenmesine yönelik tutulan iletişim tespit tutanaklarında imzası bulunuyor.



DÜĞMEYE BASTI


Bayraktutan'ın İstanbul'dan sonraki görev yeri olan Van Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü sırasında 14 ocak 2014'te şube tarafından İHH'nın Kilis'teki vakıf binasına yönelik operasyon gerçekleştirildi. 5 gün sonra da Adana'da MİT TIR'larının durdurulması olayı yaşandı. Olaylar sırasında FETÖ'ye yakın basın kuruluşlarında MİT'in İHH üzerinden El Kaide'ye yardım ettiği şeklinde haberler çıkmıştı.



İSTİHBARAT MÜDÜRÜYDÜ


Duruşmada mahkemenin hakkında tahliye kararı verdiği diğer önemli ikinci isim ise TIR'ların durdurulmasından iki hafta önce MİT mensupları ve eşlerini hukuksuzca dinleten birimin başında olan Yarbay Erdal Turna. Turna o dönem, Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapıyordu.


#Selam Tevhid
#Telekulakçı polisler
#mit tırları
8 yıl önce