|

Teker teker yakalanıyorlar

Darbe girişimindeki en kritik isimlerden Akıncı Üssü komutanı Yarbay Hakan Karakuş Sincan'da yakalandı. İstanbul üstünde alçak uçuşla terör estiren kadın pilot Kerime Kumaş ise Yalova'da yakalanarak tutuklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/07/2016 الأحد
Güncelleme: 01:22 - 24/07/2016 الأحد
Yeni Şafak

FETÖ'nün darbe girişimi ilişkin askerlere yönelik soruşturma kapsamında operasyonlar sürüyor. Meclis, Külliye, Emniyet ve Özel Harekat'ı bombalayan 3 F-16 pilotu, Akıncı Üssü'ndeki lojmanlarda Binbaşı Hasan Hüsnü Balıkçı'nın evinde yakalandı. Hainler arasında eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün damadı Yarbay Hakan Karakuş da var. Öte yandan İstanbul'da bulunan askeri birliklere ait tüm kamera kayıtlarının incelenmesinin sürdüğü öğrenildi.



TERÖR ESTİRMİŞTİ


Darbe girişimi gecesi İstanbul semalarında F-16'yla alçak uçuş yaparak terör estiren ve Sabiha Gökçen'den sonra ikinci kadın savaş pilotu olan Kerime KumaşYalova'da gözaltına alınarak tutuklandı. Kumaş ile birlikte ile Hasan Kara ve Tuncay Yıldırım isimli savaş pilotları da tutuklandı.Darbe girişimine ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye'nde çalışan 4 şüpheli de, çıkarıldıkları Nöbetçi Hakimlik tarafından tutuklandı. Tutuklanan isimler arasından belediyenin imamı olduğu iddia edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç'un da olduğu öğrenildi. Şüphelilerin, darbecilerin kurduğu Whatsapp grubunda oldukları, bu gruptakilere belediyeyle ilgili haber akışı sağladıkları iddia ediliyor.



2 BDDK İMAMI GÖZALTINDA


Hava Harp Okulu'ndan havalanan Yeşilköy'deki askeri kasa tipi uçakla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı düzenlenecek suikast için yardıma giden SAT infaz timi komandolarının imamları kod adı 'Hidayet olan' Kemal Işıklı ve Emre Aksoy yakalandı. Bu isimlerin BDDK uzmanı olarak görev yaptıkları öğrenildi. Işıklı ve Aksoy'un ifade işlemlerinin emniyette devam ettiği öğrenildi.


#Darbe girişimi
#Akıncı Üssü
#Hakan Karakuş
#FETÖ
٪d سنوات قبل