|

Tekbir getirene kurşun yağdı

Darbecilerin şehit ettiği Yeni Şafak foto muhabiri Mustafa Cambaz’ın oğlu Alparslan Cambaz, “Tekbir getiren halka kurşun yağdırılıyordu. Karşımda siyonist askerleri gördüm” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/07/2016 جمعرات
Güncelleme: 21:26 - 20/07/2016 بدھ
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı bir grup askerin darbe kalkışmasında en kanlı olayların yaşandığı yerlerden biri Çengelköy oldu. Darbeci askerlerin katliam yaptığı Çengelköy'de şehit olan Yeni Şafak foto muhabiri Mustafa Cambaz'ın oğlu Alparslan Cambaz o kanlı gecede yaşananları anlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokağa döküldüklerini söyleyen Cambaz, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine babam sokağa çıktı. Milli meselelerde her zaman heyecanlı ve cesurdur. Ardından ben de çıktım. Babama telefon açtım 'Cadde üzerindeyim, asker halka ateş ediyor' dedi. Son konuşmamız oldu. Zaman ilerledikçe artık başına bişey geldiğini anladım. Hastanelere koştuk. Ümraniye Devlet Hastanesi'nde bulduk şehit babamı” dedi.



RÜTBELİ KATİLLERİ UNUTMAYACAĞIM


Cambaz, “Evden dışarı çıktığımdan beri silah sesleri duyuyordum. Yerde yatan insanlar, yaralılar, kaçanlar, meydanda tekbir getirenler. Kaldırımlar kan gölü. Asker gidin dese de halk tekbirlerle sokağı inletiyor, geri çekilmiyordu. Tekbir getiren halka kurşun yağdırılıyordu. O gece sanki karşımda Türk askeri değil de siyonist askerleri gördüm. Masum erleri ayrı tutuyorum ama ateş emri veren rütbeli katilleri unutmayacağım. Bu yaşananlar Türkiye'nin başka bir ülkeyle savaşa sokulmaya hazırlanmasına işaret. Büyük savaş öncesi ordumuzu güçsüzleştirmeye çalışıyorlar. Hain asker ve polislerden arınıp omuz omuza kafire kılıç sallayacağız. Başka yol yok” diye konuştu.





BABAM ŞEHİT OLDU HAMD OLSUN


Babasıyla gurur duyduğunu ifade eden Cambaz, “Boğaz manzaralı bir ev hayali kurardı hep. Bu nedenle yeni bir eve taşındık. Boğaz manzaralıydı ama kira bedeli bize ağır gelir diye karşı çıktım. Çok hevesliydi 'tamam' dedim. 1 ay olmuştu taşınalı. Her akşam gelir balkona çıkar kedisi kucağında Boğaz karşısında çayını yudumlardı. Karşılıklı oturur Boğaz'ı seyrederdik her gece. Şimdi o cennetten seyrediyor ben de onu seyrediyorum. Başımıza gelenlere isyan etmiyorum, gururluyum. Babama şehadet nasip eden Allah'ıma hamdolsun” dedi.


#Mustafa Cambaz
#Alparslan Cambaz
8 سال واپس