|

Tek vatan Tek millet

FETÖ darbe girişiminin hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına uyan kadın erkek, genç yaşlı binlerce vatandaş, cumadan bu yana demokrasi nöbetinde. On binler, geceden sabaha terk etmedikleri meydanlarda, attıkları sloganlar ve hazırladıkları pankartlarla demokrasi ve milli iradeye sahip çıkmaya devam etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 01:57 - 20/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerlerin darbe girişiminin hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Milletime çağrı yapıyorum, meydanlara gelin, meydanlarda bunlara en güzel cevabı verelim. Bu darbe girişiminin başarılı olacağına inanmıyorum. Tarih boyunca darbecilerin hiçbiri başarılı olamamıştır” çağrısı üzerine meydanlara çıkan vatandaşlar, cumartesi ve pazar olduğu gibi dün akşam saatlerinden itibaren alanlara adeta akın etti. Meydanlarda, “Darbelere karşı direneceğiz”, “Dik dur eğilme, bu millet seninle”, “Recep Tayyip Erdoğan” ve ''Darbeye hayır” sloganları öne çıktı.



Canımız feda


Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Bayburt, meydanlarını dolduran vatandaşlar, sabaha kadar nöbete devam etti. Cumhuriyet Caddesi üzerinde yürüyüşe geçen binlerce kişi, "Recep Tayyip Erdoğan", "vatan sana canım feda" ve "Feto'ya idam" sloganları atarak Saat Kule Meydanı'ndan Valilik binası önüne geldi. Herkesin elinde dalgalanan Türk bayrakları, caddeleri kırmızıya boyadı. Belediye, gençlik merkezi ile kentteki bazı derneklerden ücretsiz yiyecek ve içecek hizmeti verildi.



























#FETÖ
#Darbe girişimi
#Demokrasi nöbeti
8 yıl önce