|

Tek tipte dünyadaki örnekler inceleniyor

Cumhurbaşkanına suikast davasında yagılanan darbecinin ‘Hero’ yazılı t-shirt giymesinin ardından sanıkların tek tip kıyafet giymesi için çalışmalar başladı. Adalet Bakanlığı, tek tip kıyafetin dünyadaki örneklerini incelemeye aldı. Bakan Bozdağ da, “Şu anda çalışmamız sürüyor. Hem kapsamını hem diğer bütün detayları bu çalışmanın sonunda açıklayacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:02 - 19/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Tek tipte dünyadaki örnekler inceleniyor
Tek tipte dünyadaki örnekler inceleniyor

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişimi davasına sanıkların takım elbiseleriyle gelmeleri üzerine başlayan “Tek tip kıyafet” tartışmaların sürüyor. 13 Temmuz’daki duruşmaya sanıklardan Gökhan Güçlü’nün ‘kahraman’ anlamına gelen “Hero” yazan tişörtle gelmesi ise bardağı taşıran son damla oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Bunları Guantanamo’daki gibi özel elbise giydirip mahkemeye de böyle gelmeleri lazım.” diyerek sistemde yapılacak değişikliğin işaretini verdi. Adalet Bakanlığı da sanıkların tek tip elbise ile hakim karşısına çıkması için yasal hazırlıklara başladı.

TİŞÖRTLER TOPLANDI

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, cezaevlerindeki FETÖ’cülerin kıyafetlerinin toplannması talimatı verdi. Talimatla birlikte üzerinde yabancı dillerde yazı bulunan kıyafetler tespit edilerek, bu kıyafetlerin giydirilmesi yasaklandı. Bakanlık şimdi de tek tip kıyafetin dünyadaki örneklerini incelemeye aldı. Tek tip kıyafetin kabul görmesi halinde sadece 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ’cülere mi yoksa terörden mahkum olan tüm suçlulara mı giydirileceğine karar verilecek.

HAZIRLIK SÜRECİ VAR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, “Şimdi bir adım atacağız, kapsamı ne olacak, nasıl olacak, bunları çalıştıktan sonra... Kapsamı daha henüz kesinleştirmedik. Bir hazırlık süreci var. Ondan sonra. Şu anda çalışmamız sürüyor. Hem kapsamını hem de diğer bütün detayları bu çalışmanın sonunda açıklayacağız” yanıtını verdi.

#Adalet Bakanlığı
#Bekir Bozdağ
#FETÖ
7 yıl önce