|

Tek taraflı bir rapor

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu'ndaki konuşmanın ardından gündemi değerlendirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/03/2017 Pazar
Güncelleme: 04:57 - 26/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Ömer Çelik
Ömer Çelik

Çeşitli raporlarla Türkiye'nin darbe girişimine ilişkin aldığı tedbirlerin tartışıldığını aktaran Çelik, İngiliz parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonunun Türkiye raporuyla ilgili olarak, “Yeterince kanıt var mı” sorusunu anlamakta güçlük çektiğini ifade etti.



ZATEN İTİRAF ETTİLER


Pek çok darbecinin zaten savcılık ifadelerinde FETÖ üyesi olduklarını ve darbeyi FETÖ elebaşı Fetullah Gülen adına gerçekleştirdiklerini açıkça söylediklerinin altını çizen Çelik, ayrıca birçok yargıcın da önemli davalarda elebaşı Gülen'in talimatıyla hareket ettiği yönünde söylemleri olduğunu hatırlattı. Forum'da raporda imzası bulunan bir kişinin “Daha çok kanıta ihtiyacımız var” sözlerine karşılık olarak Çelik, bu raporların tek taraflı hazırlanmaması gerektiğini dile getirdiğini aktardı.



VEKİLLER DE DİNLENSİN


Bakan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu tip raporlar hazırlanırken bizim milletvekillerimizle bir araya gelin ve ortak bir rapor hazırlayın. Muhalefet partilerinden arkadaşlarımızı da dinlesinler, onların hepsi o gece kahramanca parlamentonun bombalanmasına karşı parlamentoyu korudular.


#Avrupa Birliği
#Ömer Çelik
7 yıl önce