TBB ve İstanbul Barosu 'laiklik' ve 'şeriat' tartışmaları üzerinden darbe zemini inşa ediyor: Provokasyona destek için sıraya girdiler

14:173/01/2024, Çarşamba
G: 3/01/2024, Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye Barolar Birliği ve İstanbul Barosu'ndan provokatif açıklamalar.
Türkiye Barolar Birliği ve İstanbul Barosu'ndan provokatif açıklamalar.

Türkiye'nin milli menfaatleri söz konusu olduğunda sessiz kalıp teröre ve terör sevicilere arka çıkan Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve İstanbul Barosu, son dönemde 'hilafet' ve 'şeriat' tartışmaları üzerinden yapılan provokasyonlara dahil oldu. İki odaktan yapılan açıklamada 'darbeye' zemin hazırlayan ifadeler kullanılarak 'laiklik' ve 'Atatürk' sömürüsü üzerinden toplumun sinir uçları yeniden kaşındı. Gazze'deki İsrail terörünün lanetlendiği Filistin'e destek mitinglerinin de hedef alındığı açıklamalarla neyin amaçlandığı merak ediliyor.

Türkiye'de son dönemde denemesi daha önce de yapılan 'laiklik' ve 'şeriat' tartışmaları etrafında dönem provokasyonlara tanıklık ediliyor.


Toplumun milli ve manevi değerlerini kullanarak adeta sinir uçları ile oynanırken başta CHP olmak üzere muhalif kesim ise provokasyona adeta benzin taşıyan açıklamalarda bulundu.


Muhalefetin toplumu ayrıştıran girişimlerine Türkiye'nin milli menfaatleri söz konusu olduğunda derin bir sessizliğe gömülen ancak iş terör ve teröriste destek olmaya gelince bildiler yayınlayan Türkiye Barolar Birliği ve İstanbul Barosu da dahil oldu.


Peş peşe açıklama yayınladılar


1 Ocak sabahı İstanbul'da "Şehitlere rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" yürüyüşü sonrasında Kelime-i Tevhid bayrağı ile yürüyen İsmail Aydemir'e yapılan saldırının ardından başlatılan tartışmalarla ilgili Türkiye Barolar Birliği ve İstanbul Barosu'ndan darbeye zemin hazırlayan cinsten peş peşe açıklamalar geldi.




Darbeye zemin mi hazırlanıyor?


Örneğine daha öncede rastlanan 'laiklik' ve 'Atatürkçülük' sömürüsü üzerinden geliştirilen açıklamalarda "Hilafet ve şeriat çağrıları anayasal düzene ve cumhuriyete başkaldırıdır" iddiası dillendirilerek olası bir darbeye adeta kılıf oluşturulmaya çalışıldı.


Gazze'de devam eden İsrail terörüne karşı yapılan Filistin'e destek gösterilerinin 'hilafet' ve 'laiklik' tartışmalarına çekilmeye çalışıldığı açıklamalarda siyonist teröre yükselen tepkilerden duyulan rahatsızlık görüldü.

Filistin'e destek mitingleri hedefte


İstanbul Barosu'nun 'Türkiye Cumhuriyeti anayasası ve 431 sayılı devrim yasası yürürlüktedir' başlığıyla yayınladığı bildiride "Ülkemizde son olarak Filistin’e destek yürüyüşleri adı altında hilafet sloganları atılmakta, pankartlar ve yeşil bayraklar açılmakta ve bu konuda hiçbir yasal işlem yapılmamaktadır." sözleriyle Filistin'e destek gösterileri hedef alındı.


Türkiye Barolar Birliği'nin açıklamasında da "Filistin halkıyla dayanışmak ve soykırıma varan saldırılara tepki göstermek için yapılan bir mitingte bir kesimin açık hilafet ve şeriat çağrısı yapmasının ifade özgürlüğü kapsamında görmezden gelinmesi kabul edilemez." ifadelerine yer verildi.

FETÖ'nün 'darbe' bahanelerini sundular


FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde yayınladığı darbe bildirisinde olduğu gibi 'laiklik' ve 'Atatürk' vurgusu yapılarak yayınlanan bildirinin Türkiye'de son dönemde oluşturulmak istenen toplumsal kargaşa planının parçası olup olmadığı merak ediliyor.


Türkiye'de İsrail terörüne karşı yükselen sesin göstergesi olan Filistin'e destek gösterilerinin hedef alınması siyonistlerin bu planın neresinde olduğu sorusunu sordurttu.





#Türkiye Barolar Birliği
#İstanbul Barosu
#Şeriat
#Laiklik
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

https://lh3.googleusercontent.com/a/AGNmyxb7oegFOf-NRB3JajWYH71bgjB7QZljz9eciEUq=s96-c
Halil ERDOĜAN

Gereği için fazla delile ihtiyaç kalmasın...

1 y önce
https://lh3.googleusercontent.com/a/AGNmyxb7oegFOf-NRB3JajWYH71bgjB7QZljz9eciEUq=s96-c
Halil ERDOĜAN

Arşiv lensin bu tür tavırlar hareketler kayıt altına alınsın... Şu AYM nin can Atalay kararına YARGITAY ın tavır ve tutumunu da takdir ediyorum... Bunlarda bi güzel kayıtlara geçsin... Herkes eteğindeki taşları bi döksün bakalım... Atak geçirenler altiaylik lar Bi güzel not edilsin ki

1 y önce
https://lh3.googleusercontent.com/a/ACg8ocJWMFcP764vHSlSS6cDqgB3_YKRu5aco7pnsISAQU5SEA=s96-c
Kazim Korkmaz

İnşallah denerler.Kellerden kuleler inşa etmişti Timur. Anlayan anlar.

1 y önce
https://lh3.googleusercontent.com/a/ACg8ocK-t2M4x55G8jq_dCMQemnq6x0gQoVuro3GMtkYKve_=s96-c
&

Sorun değil biz şehadet istiyoruz onlar ise dünyayı artık bedel ödeyecek onlar.

1 y önce
meryem_devler

cumhuriyete baş kaldiranlar meclisin içinde. her gün hakaret ediyorlar. bunlari siz gormuyor musunuz baro üyeleri!!!

1 y önce
Mehmet Demircan

Bıktık bu iğrenç zihniyetin uşaklarından, ne laikliğ,i ne devrimi, Bunları ağzından düşürmeyenler bu ülke nin en büyük düşmanıdır.

1 y önce
https://lh3.googleusercontent.com/a/ACg8ocJV6QZ_8nptj6Z8gIxw98xUVWmKERCkM2PIMx8GFES7=s96-c
osman can

15 temmuzu hatirlatiriz akillanmamislar

1 y önce
https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/earnest-radio-636.appspot.com/o/profiles%2FmqYX12KVrlNLS0lzMshOC6nsSjR2.png?alt=media&token=d3cffd50-1ea7-4514-8136-9a766d824df4
Adnan Polatcan

Birileri piyonlarını topluca feda edip, çıkan kargaşayı yatıştırmak için müdahale edip, yönetime Mustafa Kemal Paşadan sonra kendi düşüncelerine uygun bir kahraman inşa etmeyi düşünselerde, yatıştırmaya gelenlerinde yeni kahramanlarınında toprağa gömülme ihtimali çok yüksek olduğunu unutmamalı... saygılar

1 y önce
https://lh3.googleusercontent.com/a/ACg8ocKWHpqs6tOmID8DcxCQXIoRbfFEUBz2eN-MJA9uDV8iiA=s96-c
ismailakkirmanli

Artist bunlar. Gelin birader, meydandayız her daim. Gel meydanda anlat meramını, yakından duyalım görelim sizi. Laikliği, demokrasiyi anlatın bize. Ağarlayalım sizi.

1 y önce
https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/earnest-radio-636.appspot.com/o/profiles%2FATn58q7pkIgFHTO7xJLrUelSDYx2.png?alt=media&token=22bc294a-49bf-49a4-bb9f-e934c392826d
Erdemir

İstanbulun 1. Barosu ile işim hic olmaz ihtiyacım olursa 2. Baroya bağlı Avukatı mi alıyorum.

1 y önce
https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/earnest-radio-636.appspot.com/o/profiles%2FNfcyO54NKvQf3yqsAQunwd90T5U2.png?alt=media&token=99f5af64-e7f8-418b-b80e-a759405625ab
İsmail Karakılıç

Durumdan vazife çıkaran fetö artıkları. Vatan sevgisini sizden öğrenmeyeceğiz. Provokasyonla yatıp provokasyonla kalkıyorsunuz. Her fırsatta acaba bu kez devirebilir miyiz zihniyetiyle uykularınızın kaçtığını biliyoruz. Demokrasi herşeyse siz hiçbirşeysiniz.

1 y önce
https://lh3.googleusercontent.com/a/AEdFTp4r-9tMLHveLNRVCqnb-smY1s4JDkg5j4LV_-tw=s96-c
Emre Bey

Israile , mossada operasyon cekersen onlarda piyonlarini öne sürerler, millet devletin arkasinda oldugu müddetce basarili olamazlar, bu sadece dogru yolda oldugumuzun bir gõstergesi, dik olalim , iri olalim uyanik olalim, Bizim isimiz artik piyonlarla degil

1 y önce
https://lh3.googleusercontent.com/a/AAcHTtfv2Lg41b1LJfSTzUQz5hgDDXPfGl44N5_bMWSkpUuTUg=s96-c
Resit aksu

15 temmuzda halk olarak mudahale edıldı ama bu tur bir darbe girişimi olursa cok farklı olacak

1 y önce
https://lh3.googleusercontent.com/a-/AD5-WCmz-b6sZ3sltblmZtWJ8yNl5ihHBv9PGhzFftSX=s96-c
kaya-kentli@hotmail.com

böyle kuruluş ve kişilerin bu ülkede yaşama hakkı olmamalı.Örnek verdikleri Avrupa ve Amerika'da bu açıklamaları yapabilirlermi bakalım.Adamı idam ederler.

1 y önce
https://lh3.googleusercontent.com/a/AATXAJwlD15QIdAQq4INP34ZsFJlbPs8WDeDlILR4FA0=s96-c
Ahmet

bir denesinler bakalım ne oluyor

1 y önce
https://lh3.googleusercontent.com/a/AEdFTp6MndtZ-KAeyyRzD_m9NAnkTwKlbhkER3-emRpfCw=s96-c
Bilgici Adam

KAAN uçurmamak için hertürlü yöntemi deniyorlar. çok zor bir durumdan geçiyoruz. heran herşey olabilir herkes uynık kalsın

1 y önce
https://lh3.googleusercontent.com/a/ACg8ocL-JzX0bpO8_xAyvYKJmcykJaLu4uFQQZk5b0sjz7qi=s96-c
Sivaslı Osmanlı Torunu

İÇİMİZDEKİ gayrimüslim, siyonist destekli tebanın önde gidenleri, Müslüman Türkiye Cumhuriyeti' Devleti'nin geliştigini, savunma sanayisinde güzel şeyler yapıldığını görünce, aynı FETÖŞ taktiği uygulamayı, 100 yıldır olduğu gibi, ağa babaları batı denen kan emici vampirlere muhtaç etmek için, iç karışıklık çıkarıp, seçilmiş hükümeti zor durumda bırakmak için, batılı, kandan beslenen, insanlık müsveddesi ülkelerin taşörenliğini yapmaya uğraşıyorlar. Bu konuşanların şimdiye kadar, bu vatan ve milletin hayrına hiç bir faydalı hizmetleri olmuşmu birde onu araştıralım

1 y önce
https://lh3.googleusercontent.com/a-/ACNPEu_apAvL5cMeKIE-J-brY_W9G5IHgfuCHnX1t8BZiIA=s96-c
TEK BAYRAK TEK VATAN

devlet devlet değil bu kpnuda bunlar oafalarına göre racon kesiyorlar kapat barosunun.....

1 y önce
Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.