Taziyeyi bırakıp darbeye koştu!

Yeni Şafak
Cihat Arpacık
04:005/08/2016, Cuma
G: 5/08/2016, Cuma
Yeni Şafak

Cunta listesinin 315. sırasında ismi bulunan Ankara 11. Hava Ulaştırma Üs Komutanı Tuğgeneral Uğur Buldu, ölen babasının taziyesini bırakarak darbe yapmaya kalkıştı.

FETÖ Terör Örgütü'nün başarısız darbe girişiminden sonra başlayan soruşturmalarda ilginç ayrıntıları ortaya çıkarmaya devam ediyor. Ankara 11. Hava Ulaştırma Üs Komutanı Tuğgeneral Uğur Buldu'nun, ölen babasının taziyesini beklemeyip hain kalkışmada yer aldığı belirlendi. Buldu'nun babası, perşembe günü Erzincan'da vefat etti. Tuğgeneral Buldu, Ankara'dan Erzincan'a giderek babasının cenazesini cuma günü öğleden sonra defnetti. Taziyeyi beklemeden tekrar yola çıkan Buldu, akşam saatlerinde Ankara'ya görevinin başına döndü. Buldu, darbe girişiminde aktif rol aldı. Buldu'nun ismi güvenlik birimlerinin ele geçirdiği darbeden sonra görevlendirilecek generaller listesinde de geçiyor.



OFİSTE EL YAZISI NOTLAR


Cunta listesinin 315. sırasında ismi bulunan Buldu'nun 11. Hava Üs Komutanlığındaki odasında yapılan aramada çeşitli notlar ele geçirildi. El yazısıyla tutulmuş notların birinde “Yalandan başka hiçbir vaadi olmayan bir Cımhurbaşkanı var elimizde” ifadesi dikkat çekti. Ankara Cumhuriyet Savcısı Ramazan Dinç tarafından sorgulanan Buldu ifadesinde cuntanın içinde yer aldığı iddiasını reddetti. Buldu, notların kendisine ait olduğunu kabul etti. Yurtta Sulh Cuntası'nın darbeden sonra işleme konulacak görevlendirme listesinde 315. Sırada yer alan Buldu tutuklandı.


#Uğur Buldu
#FETÖ
#Ankara 11. Hava Ulaştırma

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.