EDISYON:

Taşkın nöbeti

Edirne
00:007/02/2012, Salı
G: 7/02/2012, Salı
Yeni Şafak
Taşkın nöbeti
Taşkın nöbeti

Bulgaristan'ın Türkiye sınırında yer alan İvanova Barajı çöktü. Komşu'da 700 evi sular altında bırakan en az 7 kişinin de hayatını kaybetmesine neden olan taşkın, Edirne'yi alarma geçirdi. Debisi yükselen Meriç ve Tunca nehri kıyısındaki ev ve iş yerleri tahliye edildi. Bazı okullar tatil edildi, sınır kapıları kapatıldı

Dün sabah saatlerinde Bulgaristan'da, Edirne'yi alarma geçiren bir facia yaşandı. Bulgaristan'ın Türkiye sınırındaki Harmanlı bölgesinde yer alan İvanova Barajı çöktü. Biser ve Leşnikovo köylerindeki 700 ev su altında kalırken en az 7 kişi de hayatını kaybetti. Barajın yıkılmasıyla taşan su bölgede kara ve demiryollarında da büyük hasara yol açtı. Belgrad-İstanbul seferi yapan yolcu treninin Simeonovgrat yakınlarında raydan çıktığı öğrenildi. Komşu'daki bu facia Edirne'yi de alarma geçirdi. Meriç ve Tunca nehrinin debisi yükselmeye başlayınca nehir kenarındaki ev ve iş yerleri tahliye edildi, setler güçlendirildi.

Taşkın ihtimali nedeniyle Karaağaç Mahallesi'nde eğitime bir gün ara verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele de 1 gün idari izin verildi. Bulgaristan Kaptan Andreevo Sınır Kapısı yolunun sular altında kalması nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı'ndan araç geçişi yasaklandı

EKİPLER SABAHA KADAR UYUMADI

Polis ekipleri Trafiğe kapalı Tunca Nehri üzerindeki tarihi Fatih, Kanuni ve Yalnızgöz köprüleri başında araç ve yaya geçişi olmaması için nöbet tuttu. Tunca Nehri kenarında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Ulusal Medikal Kurtarma, Edirne Sağlık Müdürlüğü ve Edirne Emniyet Müdürlüğüne ait ekipler ile askeri birlikler sabaha kadar müdahaleye hazır konumda bekletildi.

KIRKPINAR SULAR ALTINDA

Akşam saatlerinde Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Er Meydanı, Adalet Kasrı ve Balkan Şehitliği sular altında kaldı. Edirne Valisi Gökhan Sözer, saat gece 03:00'a kadar yükselen su seviyesinin sabah 10.00 gibi düşmesini beklediklerini ifade etti. Bu arada Bulgar yetkililer, bölgede bulunan İvaylovgrad ve Studena barajlarının da da taşabileceği uyarısında bulunarak, bölge halkının tahliye için hazır olmalarını istedi.



Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.