|

Talimatları iletiyordu

Tutuklanan S.Y.'nin Ergenekon kumpası sürecinde emniyette ‘Ergenekon Büro Amiri’ görevini yürüten Said Gök ve 17-25 Aralık kumpasında rol üstlenen dönemin İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu’ya örgütten gelen talimatları ilettiği ortaya çıktı

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/05/2017 Cuma
Güncelleme: 05:54 - 12/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Said Gök
Said Gök

Fetullahçı Terör Örgütü’nün mahrem imamlar yapılanmasına yönelik operasyonlarda 68 şüpheli gözaltına alınmış, 51 kişi tutuklanmıştı. FETÖ imamı S.Y. emniyet sorgusunda, kendisine bağlı müdürleri tek tek anlattı. FETÖ’nün kapatılan eğitim kurumlarının birinde öğretmenlik yaptığı öğrenilen S.Y., tutuklandı. S.Y., 17-25 Aralık kumpasında büyük rol üstlenen dönemin İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu, Ergenekon kumpası sürecinde emniyette oluşturulan ‘Ergenekon Büro’ sorumlusu ve aynı zamanda Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım’a kurulan şike kumpasında görev alan Said Gök ve dönemin Asayiş Şube çalışanı Selim Okur’dan sorumlu olduğunu belirtti.

FETÖ’CÜ DEĞİLİM DEMİŞTİ
BYLOCK KULLANICISI ÇIKTI

S.Y., FETÖ’cü Emniyet Müdürü Yasin Topçu’ya, örgütün üst kadrosundan gelen talimatlar doğrultusunda 17-25 Aralık sonrası maaş bağladığını söyledi. 17 Aralık sonrası meslekten ihraç edilen Topçu’ya her ay 4 bin TL para verdiğini söyleyen S.Y., Ergenekon kumpası sorumlusu Gök’e çok parası olduğunu belirttiği için maaş verilmediğini anlattı. 17-25 Aralık kumpasının mimarlarından Topçu, 2 kez gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı. Son olarak ise 17 Aralık kumpasının ikinci yıldönümünde 17 Aralık 2015’te tutuklanmıştı. İmam S.Y., Topçu, Said Gök ve kendisine bağlı diğer örgüt üyelerine 2014 yılından itibaren Bylock üzerinden gelen talimatları aktardığını da belirtti. Bazı talimatları ise çok abartılı bulduğu için aktarmadığını ileri sürdü.


CHP’den siyasete girecekti

FETÖ’nün 17 Aralık operasyonunda yer alan Yasin Topçu, 2015 Haziran genel seçimleri için CHP’den milletvekili aday adayı olmuştu. Topçu, sosyal medya hesabından “Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul aday adayıyım. Tüm dostlarıma duyurulur” şeklinde 'tweet' atmıştı. Topçu, ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’la tokalaştığı fotoğrafı yayınlamış ve başvuru dilekçesini İstanbul İl Başkanlığına sunmuştu. Haziran seçimleri için aday adayı olan Topçu, Aralık ayında paralel yapıdan tutuklanmıştı. Öte yandan emniyet ve adliye kapılarında şov yaparak FETÖ ile bağlantısı olmadığını iddia eden Topçu’nun Bylock kullanıcısı olduğu ortaya çıktı.


#FETÖ
#Ergenekon
#17/25 Aralık
#Bylock
7 yıl önce