|

Talimat Gülen’den

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Gülen hakkında yakalama kararı çıkarttı. Karara gerekçe ise Gülen’in darbe girişiminin talimatını vermesi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/08/2016 Cuma
Güncelleme: 01:26 - 5/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay, FETÖ lideri Fetullah Gülen hakkında darbe girişimiyle ilgili tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimi Durmuş Karaçalı, talebi yerinde görerek Gülen hakkında yakalamaya yönelik tutuklama kararı çıkarılmasına hükmetti.



SUİKAST PLANI YAPILDI


Karaçalı, FETÖ'nün aynı zamanda uluslararası düzeyde büyük ve etkili bir siyasi ve ekonomik güç haline gelmeyi hedeflediğini vurguladı. Kararda, darbe girişimi esnasında Erdoğan'a suikast girişiminde bulunulduğu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga olmak üzere darbeye karşı çıkan çok sayıda asker ve kamu görevlisinin etkisiz hale getirilerek hürriyetlerinden yoksun bırakıldıkları hatırlatıldı.



APAÇIK ORTADA


Kararda darbe girişiminin FETÖ'nün kurucusu Fetullah Gülen'İn talimatıyla gerçekleştirildiğine yönelik tereddüt bulunmadığı ifade edildi.




#Fetullah Gülen
#FETÖ
#Yakalama kararı
8 yıl önce