|

Suikastten haberi vardı

Dink cinayeti soruşturmasında Fox TV haber müdürü Ercan Gün ile Yarbay Metin Yıldız tutuklandı. Gün’ün, tetikçi Ogün Samast’ın görüntülerini, Ergenekon yargılamalarına yönelik algı oluşturma amacıyla yayınladığı, Yıldız’ın ise suikastı bilmesine rağmen engellemek için çaba sarfetmediği belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/08/2016 Cuma
Güncelleme: 22:58 - 25/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ'nün medya yapılanmasında yer aldığı gerekçesiyle gözaltına alınan Fox TV haber müdürü Ercan Gün ile Hrant Dink suikastı tarihinde yüzbaşı rütbesiyle Trabzon Jandarma İstihbarat Müdürü olan Yarbay Metin Yıldız, “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan tutuklandı.



ÖNLEMEYE ÇALIŞMADI


Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nce verilen tutuklama kararında Yıldız'ın, Dink'in öldürüleceği istihbaratını almasına rağmen görevi gereği göstermesi gereken asgari gayreti göstermediği belirtildi.



ÖRGÜT AMAÇLARI İÇİN


Yıldız'ın cinayetle ilgili yargılanan jandarma ve emniyet görevlileriyle irtibatının olduğu, diğer şüpheliler ve sanıklarla da fikir ve eylem birliği içinde hareket ettiği öne sürüldü. Yıldız'ın örgütün hedefleri doğrultusunda İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü'nü görev ve kadro itibariyle ele geçirebilmek için bu cinayetin sonucuna hizmet ettiği ifade edildi. Gün'ün ise tetikçi Ogün Samast'ın görüntülerini, cinayetle askeri ilişkilendirmeye yönelik algı oluşturulacak şekilde yayınladığı ifade edildi.



ÖRGÜT BAĞI SABİT


Samast'ın fotoğraflarının çekildiği Samsun Emniyeti'ne giden Gün'ün, Ergenekon yargılamalarına yönelik algı oluşturma amacıyla maksatlı yayın yaptığı ileri sürüldü. Gün'ün firari ve tutuklu bulunan birçok FETÖ mensuplarıyla irtibatı olduğuna da dikkat çekildi.



Örgütle irtibatlı


Gün'ün, sonuçları 15 Temmuz darbe girişiminde de görülen 17-25 Aralık kumpas soruşturmaları ve MİT TIR'larının durdurulması gibi ihanet hareketlerinden sonra da FETÖ ile irtibatını devam ettirdiği belirtildi. Gün ve Yıldız'ın HTS, baz ve sinyal bilgileri, değerlendirme raporları, cinayetin öncesi ve sonrasında hareket tarzları göz önüne alındığında silahlı terör örgütüne üye olma suçunu işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesi bulunduğu kaydedildi. Soruşturma kapsamında Jandarma albaylar Ali Öz ile Ali Barış Sevindik'in de aralarında bulunduğu 14 kişi daha önce tutuklanmıştı.


#Dink cinayeti
#FETÖ
#Metin Yıldız
#Ercan Gün
8 yıl önce