|

Suikastte Kozanlı izi

Hrant Dink’in öldürülmesinde paralel örgüt izi giderek derinleşiyor. Cinayet döneminde jandarma imamı olan Kozanlı Ömer lakaplı Osman Hilmi Özdil’in, cinayetteki kritik isimlerden yüzbaşı M.D. ile Ali Fuat Yılmazer arasındaki irtibatı sağladığı belirtiliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/02/2016 الثلاثاء
Güncelleme: 01:33 - 2/02/2016 الثلاثاء
Yeni Şafak

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) izleri soruşturma ilerledikçe derinleşiyor. Dink cinayetinin işlendiği gün olay yerinde oldukları tespit edilen 5 jandarma görevlisi ile Trabzon'dan gelerek Dink'in evinin çevresinde keşif yapan jandarmaların bağlantıları da bir bir ortaya çıkarılıyor. Savcılık, olay yerindeki jandarmaların o dönem İstanbul'da görevli Yüzbaşı M.D. ile irtibatlı olduğunu tespit etti. Jandarmalar ile Yüzbaşı M.D. arasında yapılan telefon görüşmeleri görüşme ve konum kayıtlarına (HTS) yansıdı.



YILMAZER'İ ARAMIŞ


Dink cinayetin kritik isimlerinden olan Yüzbaşı M.D.'nin ise paralel yapının kritik elemanlarından eski İstihbarat Daire Başkanlığı C


Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'le görüştüğü ortaya çıktı. Cinayet saatinden kısa bir süre sonra o dönem İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in yüzbaşı M.D.'yi aradığı HTS kayıtlarından belirlendi. İstanbul'daki Jandarma Yüzbaşı M.D. ile Ankara'daki Ali Fuat Yılmazer'in bağlantısı araştırılıyor.





BAĞLANTI ÖZDİL'DEN


Yılmazer ve M.D. arasındaki bağlantının ise 'Kozanlı Ömer' olarak da bilinen paralel örgütün emniyet imamlarından Osman Hilmi Özdil tarafından sağlandığı istihbarat raporlarında yer aldı. İstihbarat birimlerinin tespitlerine göre 'Kozanlı Ömer' 2005'ten 2007 yılına kadar FETÖ'nün 'jandarma imamı' olarak görev yaptı. Jandarma imamlığını cinayetin ardından bırakan Kozanlı Ömer'e, 'emniyet imamlığı' görevi verildi. Jandarmadaki bağlantıları araştırılan Kozanlı Ömer'in bu cinayetteki kritik isim Yüzbaşı M.D. ile bağlantısı da mercek altına alındı.





2 SENE ÖNCE FİRAR ETTİ


“Kozanlı Ömer” olarak tanınan Osman Hilmi Özdil, 2007 yılı sonrasında FETÖ lideri Fethullah Gülen'in emniyetten sorumlu imamı olarak görev yaptı. Eski emniyet müdürlerinden Hanefi Avcı'nın 2010 yılında yazdığı “Haliç'te Yaşayan Simonlar” adlı kitabında anlatılan Kozanlı Ömer, 4 Şubat 2014'te yurt dışına çıktı. Firari Kozanlı Ömer hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ kapsamında soruşturma yürütülüyor.



FBI sorguladı


Eski Emniyet Müdürlerinden Hanefi Avcı 2010 yılında yazdığı “Haliçte Yaşayan Simonlar” adlı kitabında “Kozanlı Ömer” olarak


tanınan Osman Hilmi Özdil'in Fethullah Gülen'in emniyetten sorumlu imamı olduğunu yazmıştı. Özdil, 18 Nisan 2007 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'ne girerken FBI tarafından gözaltına alınmış, sorgulanmış üzerindeki bazı belgeler kopyalanmıştı. ABD'de gözaltına alınan Özdil'in defterinde isimler de yer almıştı. Defterde, Ergenekon soruşturması başlamadan önce tutuklanacak sanıklarının isimleri yazılmıştı.



#Kozanlı Ömer
#Osman Hilmi Özdil
#fetö
#Fetullahçı Terör Örgütü
#Paralel Devlet Yapılanması
٪d سنوات قبل