|

‘Suikast emrini hocadan aldık’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldürmek için Marmaris'te kaldığı oteli basan hainler sorguda bir bir çözülüyor. Generallerin bile 'selam çaktığı' FETÖ imamı Astsubay Kuzu'ya öldürme emri, 'sivil bir öğretmenden' geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:24 - 20/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

15Temmuz ihanet gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Marmaris'te öldürmek için 4 helikopterle yola çıkan ancak Erdoğan'ın 15 dakika önce otelden ayrılmasıyla amaçlarına ulaşamayan bordo bereli hainlerden bazıları sorguda itirafçı oldu. Muharebe Arama Kurtarma (MAK) birliklerinde görevli astsubaylar, FETÖ mensubu olduklarını kabul etti. Paralel örgütün faaliyetlerine katıldıklarını, maaşlarının yüzde 20'sini örgüte gönderdiklerini kaydeden hainler, Erdoğan'a suikast düzenlenmesi talimatını da FETÖ'de görevli 'sivil bir öğretmenden' aldıklarını dile getirdi. Darbe girişiminde kullanıldıklarını ve aldatıldıklarını savunan askerler pişman olduklarını söyledi.



ÇİĞLİ'DE PLANLADILAR


Suikast girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Marmaris'teki ormanlık alanda yakalanan Hava Kurtarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Yakup Özcan ve Hava Kurtarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ekrem Benli, tutuklandı. Özcan ile Benli ile birlikte 12 paralel terörist daha cezaevine gönderildi. Askerlerin sorguları, FETÖ'nün Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı yapısı ile operasyona ilişkin detayları da günyüzüne serdi. FETÖ'nün 1981'den buyana 2. Ana Jet Üs Komutanlığını önemli bir komuta merkezi olarak kullandığı, 'üssün imamı'nın şu anda firari olan Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu olduğu tespit edildi. Başçavuş Kuzu'nun FETÖ üyesi generallere dahi talimat verdiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik düzenlenen operasyonu da daha önce birlikte görev yaptığı Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ile Çiğli'de planladığı ortaya çıktı.



'ÖNEMLİ BİR TERÖRİSTE...'


FETÖ mensubu askerlerin bordo berelilerden oluşan yaklaşık 40 kişiyi, “Önemli bir terörist yöneticisine operasyon yapacağız” diyerek İzmir'e getirdikleri, Çiğli'deki üssün Kurmay Başkanı Albay Ramazan Elmas'ın Ege Ordusu Komutanlığından gelen 'darbecilere destek verilmemesi' yönündeki talimata rağmen üste bulunan 50 bin mermiyi ve diğer mühimmatı helikopterlere yükletip operasyon için havalanmasına izin verdiği öğrenildi. Bordo berelileri taşıyan iki helikopterin Marmaris semalarına varması üzerine operasyona katılan askerlere ordunun yönetime el koyduğunun ve Erdoğan'ı yakalamak için geldiklerinin söylendiği, Tümgeneral Sönmezateş'in de başka bir helikopterden operasyonu yönettiği tespit edildi. Çatışmada püskürtülen FETÖ üyesi Kuzu ve beraberindeki askerlerden bazıları Marmaris'teki ormanlık alana kaçtı.



Komandolar her yerde arıyor






Cumhurbaşkanı ayrılmasının ardından Marmaris'te konakladığı otele yapılan saldırıya katıldığı belirtilen askerlerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Polis ekipleri ilçenin giriş ve çıkışlarını kapatırken, hem Özel Harekat hem de Muğla ve Bornova'dan intikal eden komandolar dağlık arazide suikast timini arıyor. Suikast timinde hainlerin fotoğraflarını vatandaşa gösteren güvenlik güçleri, aranan askerleri görüp görmediklerini de soruyor. Muğla Valisi Amir Çiçek, “Marmaris'te onları yakalamak için etkin bir şekilde operasyon yapıyoruz. Güçlü bir ekibimiz var. Arazide operasyon yapıyoruz. Bunları yaptıklarına pişman edeceğiz” diye konuştu.


#FETÖ
#Ekrem Benli
8 yıl önce