|

Sportmenlik bunu gerektirir

Her kesimden olduğu gibi spor camiasından da FETÖ’cü kalkışmaya büyük tepki geldi. Sporcuların yanı sıra kulüpler, federasyonlar spor yazarları da tepki gösterdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2016 Pazar
Güncelleme: 18:16 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

15 Temmuz gecesi Türkiye'yi sarsan FETÖ'nün hain darbe kalkışmasına spor camiası da sessiz kalmadı. Türkiye Futbol Federasyonu ile Basketbol ve Voleybol Federasyonları darbe girişimine tepki göstererek, “Türkiye Cumhuriyeti'nde halkımızın iradesi üstünde bir güç olamayacağına inanıyor, bugünün demokrasiye inanma ve sahip çıkma günü olduğunu tüm benliğimizle haykırıyoruz” açıklaması yaptılar. Süper Lig kulüpleri ve futbolcular da darbe girişimi karşısında demokrasiden yana tavır alarak ortak tepki gösterdi. Türkiye Futbol Feder asyonu (TFF), darbe girişimine tepki göstererek darbenin demokrasiyle yönetilen Türkiye Cumhuriyeti'nde asla kabul edilemez olduğunu söyledi.



TFF, darbe girişimi ile ilgili resmi internet sitesinden de açıklama yaptı. TFF'nin yaptığı yazılı açıklama şu şekilde: “Türkiye Futbol Federasyonu olarak askeri kalkışmanın, modern bir demokrasiyle yönetilen Türkiye Cumhuriyeti'nde asla kabul edilemez olduğuna ve Türkiye Cumhuriyeti'nde halkımızın iradesi üstünde bir güç olamayacağına inanıyor, bugünün demokrasiye inanma ve sahip çıkma günü olduğunu tüm benliğimizle haykırıyoruz. Milletimizin bu önemli günde demokrasiye sahip çıkacağına güveniyor ve bu uğurda mücadele veren tüm kurumlarımıza görevlerinde muvaffakiyetler diliyoruz.”



Türkiye Basketbol Federasyonu da püskürtülen darbe girişimiyle ilgili bir açıklama yayımladı. Basketbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden 'Demokrasinin yanındayız' başlığıyla yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Türkiye Basketbol Federasyonu olarak önceki gün akşam saatlerinde başlayan kalkışmanın, modern bir demokrasi anlayışıyla yönetilen Türkiye Cumhuriyeti'nde asla kabul edilemeyeceğini ve Türkiye Cumhuriyeti'nde halkımızın iradesi üstünde ve dışında hiçbir güç olmayacağına inanıyoruz. Yüce milletimizin bu önemli günde demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacağına güveniyor, bu uğurda mücadele veren tüm kurumlarımıza görevlerinde başarılar diliyoruz.”



Türkiye Voleybol Federasyonu'nun (TVF) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, darbe kalkışması lanetlenerek, “Demokrasi vazgeçilmezimizdir” ifadesi kullanıldı. TVF'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Önceki gün (15 Temmuz) akşam saatlerinde başlayan kalkışmayı birliğimize, bütünlüğümüze ve demokrasimize karşı yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyor ve lanetliyoruz. Türkiye Voleybol Federasyonu olarak ülkemizin bu zorluğun da üstesinden geleceğine olan inancımız tamdır.”


Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor olmak üzere Süper Lig kulüpleri de demokrasiye karşı her eylemin karşısında olduklarını duyurdu. Ayrıca Kulüpler Birliği yaptığı açıklamada darbeyi kınarken, hazırlık maçlarında tüm Türk takımlarının sahaya bayraklarla çıkması yönünde karar aldı.



Dört büyüklerden Beşiktaş Kulübü yaptığı açıklamada, “Yaşasın demokrasi. Darbeye hayır” derken, Fenerbahçe de, “Demokrasimizin her zaman yanındayız. Darbeye hayır” ifadelerini kullandı. Galatasaray Kulübü, “Demokrasimizin yanındayız” paylaşımında bulunurken, Trabzonspor ise, “Demokrasimize karşı yapılan her türlü darbe girişiminin karşısındayız” açıklamasını yaptı.



Darbe teşebbüsüne milli futbolcular da sosyal medyadan tepki gösterdiler. Çin'e giden Burak Yılmaz, Beşiktaş'tan İngiliz ekibi West Ham United'e transfer olan Gökhan Töre ve yeni sezonda Deportivo forması giyecek Emre Çolak, Barcelona'nın yıldızı Arda Turan, milli futbolcu Nuri Şahin, eski basketbolculardan Mehmet Okur tepkilerini Twitter adreslerinden gösterdiler. Futbolcular, Türk bayrağı ile yayınladıkları mesajlarda cuntacılara sert tepki gösterdiler.




Arda Turan:

Bugün yanınızdayız efendim



“Şimdi siz yalaka dersiniz deyin...!!! Hayatı boyunca devletin hiç bir kurumundan bir şey istememiş biri olarak yazıyorum.. Hastalandık aradın üzüldük aradın sevindik aradın Allah'ın selamını gönderdik aradın dünyanın her yerinde sahip çıktın sizinle konuşurken siz bile demedik abilik yaptınız her şartta bize ...! sahip çıktınız..! bugün sizin için zor günse bu gün yanındayız efendim ...!



Ricardo Quaresma:

Türkiye 3. dünya ülkesi değil



Ricardo Quaresma, ülkesinde yayın yapan Publico Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu... Türkiye'de yaşanan darbe girişimi ile ilgili bir kaygı yaşayıp yaşamadığı ile ilgili sorulan bir soruya Q7 şu yanıtı verdi: “Yaşananları çok yakından takip ettim. Açıkçası olayları televizyondan izlerken strese kapıldım ama Türkiye 3. dünya ülkesi değil. Bu yüzden de yapılan darbe girişimi başarısız sonuçlandı. Türkiye gerçekten çok güçlü ve modern bir ülke.”



Rıdvan Dilmen

Boğaz Köprüsü'nün adı


Şehitler Köprüsü olsun



Rıdvan Dilmen Kısıklı'da katıldığı meydan nöbetinde: “Çok şükürler olsun ki büyük liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde özellikle vatandaşlarımızın katkısıyla darbe önlendi. Allah çocuklarımıza torunlarımıza göstermesin. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Gazilerimize de sağlıklar diliyorum. Benim Sayın Cumhurbaşkanımızdan bir ricam olacak. Boğaziçi Köprüsünün adının Şehitler Köprüsü olarak değişip tarihe geçmesini rica ediyorum.”




#FETÖ
#Sporcuları
#Darbe teşebbüsü
8 yıl önce