Sorunları ortak akılla çözebiliriz

Yeni Şafak
04:004/09/2016, Pazar
G: 3/09/2016, Cumartesi
AA

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Slovakya'nın başkenti Bratislava'da gerçekleşen AB Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda, AB'ye üye ülkenin dışişleri bakanlarıyla bir araya geldi.

Toplantının Türkiye konulu özel oturumunda gündemi, 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı alınan önlemler, terörle mücadele, Türkiye-AB İlişkileri, göç krizi ve vize serbestisi konuları oluşturdu.



İŞBİRLİĞİ İÇİN GÜÇLÜ UZLAŞMA


Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Çelik, 28 dışişleri bakanıyla gerçekleştirdiği toplantıda, Türkiye ile AB arasındaki işbirliğinin artırılması konusunda çok güçlü bir uzlaşmaya varıldığını söyledi. Çelik, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından AB'nin ilk verdiği tepkiyle ilgili Türkiye'nin duyduğu güçlü hayal kırıklığını da dile getirdiğini belirtti. Çelik, “Vize serbestisi konusunda, bu terör yasasını değiştiremeyiz. Bu rasyonel değil. Hiç kimse Türkiye'ye para ile satın alınabilecek bir ülke ya da bir toplama kampı muamelesi yapamaz. Biz ortağız, AB ile ortak akıl ve ortak eylem üretmeliyiz. Biz sözümüzü yerine getiriyoruz, onlar da getirecekler” dedi.


#Ömer Çelik
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.