|

Sonları geldi

6 bin 338 polis adayı daha mezun oldu. Ankara’daki törende konuşan İçişleri Bakanı Soylu, PKK ile mücadelede sona gelindiğini söyledi: Şehirden tamamen sildiğimiz PKK’yı kırsalda da mağaralara tıktık. İHA’larımız yukarıdan buluyor, biz aşağıdan topluyoruz.

Yeni Şafak
04:00 - 1/01/2019 Tuesday
Güncelleme: 02:17 - 1/01/2019 Tuesday
Yeni Şafak
Yeni polislerden görevlerini yaparken şehitleri unutmamalarını isteyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dereceye giren polislere diplomaları ile hediyelerini verip hatıra fotoğrafı çektirdi.
Yeni polislerden görevlerini yaparken şehitleri unutmamalarını isteyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dereceye giren polislere diplomaları ile hediyelerini verip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü 22. Dönem POMEM Mezuniyet Törenleri dün yapıldı. Eğitim merkezlerinden toplam 6 bin 338 polis adayı mezun oldu.

Elmadağ Şehit Mustafa Büyükpoyraz Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün Mamak Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen mezuniyet törenine katılan
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polis teşkilatı ve terörle mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu. Emniyet Teşkilatına son 4 yılda 74 bin 677 polisin kazandırıldığını,
bu sayının aktif görevdeki polislerin yaklaşık üçte birine denk geldiğini belirten Bakan Soylu, 10 bin polis alımında müracaat işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu, 10 bin 500 bekçiyi de şubat sonu itibariyle görevlerine başlatacaklarını kaydetti.

TERÖRİSTLERİ MAĞARAYA TIKTIK

  • PKK ile mücadelede sona yaklaşıldığını kaydeden Süleyman Soylu, “
    Şehirden tamamen sildiğimiz PKK’yı kırsalda da mağaralara tıktık. DHKP-C’yi ise kırsaldan tamamen sildik. Yazın olduğu gibi kışın da operasyon halindeyiz. Yerli üretim İHA’larımız yukarıdan buluyor, biz aşağıdan topluyoruz. Evlatlarımız bunlara nefes aldırmıyor. Bunların beslendiği kaynakları da kestik. Ele geçirdikleri belediyeleri tekrar milletin hizmetine verdik
    ” dedi.

FETÖ’nün neredeyse bütün yapı ve sistemlerinin çökertildiğini de ifade eden Soylu, uyuşturucuyla mücadelede de teyakkuz halinde olduklarını söyledi. Soylu, polislere okul önlerindeki uyuşturucu satıcılarının ayaklarını kırma yönünde verdiği talimatı eleştirenlere “Ne söylemeliydim? Misafir mi etselerdi?” diye tepki gösterdi.

AKADEMİ FETÖ’DEN TEMİZLENDİ

Ankara Valisi Vasip Şahin ise mezuniyet coşkusu yaşayan polisleri tebrik ederek suçluya hak ettiği muameleyi yapmaları gerektiğini ifade etti. Polislerden, görevleri sırasında kanunlardan asla ayrılmamalarını isteyen Şahin, yeni mezunlara görevlerinde başarılar diledi.

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak da göreve geldiklerinde ilk iş olarak Akademi’yi FETÖ’den temizlediklerini belirterek, tüm eğitim sistemini yenileyerek çağdaş polis eğitimini merkeze aldıklarını söyledi. Bu süreçte 10 bin 384 komiser yardımcısı, 74 bin 677 polis memuru olmak üzere 85 bin 61 polisi Emniyet Teşkilatına kattıklarını kaydeden Çolak, Emniyet’in yeni kadrolarla başarılı işler yaptığını anlattı.

  • Cezalar fakirlere dağıtılıyor
  • İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son günlerde vatandaşın tepki gösterdiği trafik cezalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. “Trafik cezalarından gelen paralar Maliye'ye gitmiyor” diyen Soylu, “Birtakım tezviratlar yapıyorlar... Bu trafik cezalarından gelen paralar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal bütçesine gidiyor, oradan da fakir fukaraya dağıtılıyor” dedi.

#Süleyman Soylu
#PKK
#DEAŞ
#FETÖ
6 years ago