Yeni Şafak

Son müttefiki dolar kaldı

Haber Merkezi
01:0014/10/2018, Pazar
G: 13/10/2018, Cumartesi
Yeni Şafak
​​TBMM Başkanı Binali Yıldırım
​​TBMM Başkanı Binali Yıldırım

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Parlamentolararası Birlik (PAB) 139. Genel Kurulu'na katılmak üzere bulunduğu İsviçre'nin Cenevre kentinde, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) Koordinasyon Toplantısı'nda konuştu.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türkiye'ye destek veren İSİPAB'a üye ülkelere teşekkür eden Yıldırım, "Tarihin en alçak darbe girişimine muhatap olduğu dönemde İSİPAB olarak çok onurlu bir duruş göstererek Türk demokrasine karşı girişilen bu alçak darbede Türkiye'nin yanında yer aldınız, bize destek verdiniz, demokrasinin yanında yer aldınız" dedi. Yıldırım, FETÖ ele başının ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşadığını anımsatarak, Suriye'de PYD/PKK'ya verdiği desteğe işaret etti. Yıldırım, "ABD uluslararası dolaşımda bulunan doları bir silah olarak kullanıyor. Gittikçe dünyada müttefiki azalan ABD, tek müttefike sarılmış vaziyette, o da dolar. Tek müttefiki dolar. Onunla ülkelere ayar vermeye çalışıyor" dedi. TBMM Başkanı Yıldırım, toplantının ardından ikili temaslarda bulundu.

#Binali yıldırım
#ABD
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Henüz yorum bulunmuyor

İlk yorumu siz yapın.

Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.