|

Son ana kadar moral verdi

FETÖ’nün darbe girişimini protesto ederken şehit olan Erol Olçok ile birlikte Boğaziçi Köprüsü’ne yürüyen ve açılan ateş sonucu yaralanan vatandaşlardan Ayten Demir o geceyi anlattı. Demir, Olçok’un son anlarında bile çevresindekilere moral verdiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:07 - 26/07/2016 Salı
Yeni Şafak

Elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla darbe girişiminde bulunan teröristler, 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü'nü kana buladı. O gece Erol Olçok ve oğluyla birlikte köprüye koşan vatandaşlardan Ayten Demir, orada yaşananları anlattı. Demir, “Bizim aklımızda ateş açılacağı yoktu. Bizim askerimizin bize kurşun sıkacağını hiç düşünmemiştim. En azından biber gazı sıkarlar veya karmaşada itiş kalkış olur diye düşündüm” dedi.



YÜRÜYÜN! ALLAH BİZİMLE


Olçok'un, “Bu vatan bizim, kimse bu vatanı bizden alamaz. Köprüde sorun büyük arkadaşlar, orayı almamız lazım” diyerek köprüye yönlendirdiğini kaydeden Demir, “Erol Bey Kısıklı yerine köprüye doğru yürümemiz gerektiğini ve en önemli noktanın orası olduğunu kalabalığa söyleyince hep birlikte oraya doğru yürümeye başladık. Erol Bey sürekli bir sağa, bir sola koşarak kalabalığa moral veriyordu. Kol kola kenetlenerek yürüyen gençlerin önünde adeta pervane olmuşcasına, 'Yürüyün arkadaşlar, yürüyün. Allah bizimle birlikte. Milyonlar geliyor arkanızdan' diyerek herkesin kenetlenmesini sağladı” diye konuştu.



KADINLARI YÖNLENDİRDİ


Demir, “Tekbir getirip, yürüyen gençler bizleri de korumak için kendilerini siper ediyordu. Sürekli, 'abla sen şuraya siper al', 'abla şuraya girin', 'abla sen bizim arkamızda dur' diyerek bizi en başa kadar götürdüler” dedi.



Makinasındaki fotoğraflar yayınlanmalı


Erol Olçok'ın da kadınları, “Helal olsun kızlar size, helal olsun. Yürüyün, bu vatanı kimseye vermeyeceğiz. Sizin gibi olmayan erkekler var” diyerek alkışladığını aktaran Ayten Demir, onun motivasyonları ve desteğiyle kendilerine olan inancın arttığını dile getirdi. Demir, "Rahmetli Erol Bey ve oğlunun makinesindeki fotoğraflar bence yayınlanmalı. Çünkü gecenin adeta canlı tanığı olabilecek fotoğrafları onlar çekti. O gecenin kanlı yüzünü o fotoğraf kareleri gösterecektir” dedi.



#FETÖ
#Erol Olçok
#Ayten Demir
#Fetullah Gülen
8 yıl önce