Sızma planı çöktü

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:004/08/2018, Cumartesi
G: 4/08/2018, Cumartesi
Yeni Şafak
FETÖ’nün “askeri okullara sızma” planı çöktü. Örgütün askeri okullara girmeleri için hazırladığı iddia edilen 8 kişi ile bir astsubay yakalandı.
FETÖ’nün “askeri okullara sızma” planı çöktü. Örgütün askeri okullara girmeleri için hazırladığı iddia edilen 8 kişi ile bir astsubay yakalandı.

Balıkesir merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgütün askeri okullara girmeleri için hazırladığı iddia edilen 8 kişi ile bir astsubay gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY’ye yönelik Balıkesir, İstanbul, Şanlıurfa, Tunceli, Bursa, Sakarya ve Şırnak’ta düzenlediği eş zamanlı operasyonda, örgütün askeri okullara giriş için hazırladığı iddia edilen 8 kişi ile bir astsubay yakalandı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İŞ ADAMLARINA OPERASYON

Antalya’da da, FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında 16 zanlı yakalandı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütle bağlantısı olduğu öne sürülenleri yakalamak için çalışma başlattı. Belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 11’i örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen 16 zanlı gözaltına alındı. Yakalananlar arasında örgütle irtibatlı olduğu gerekçesiyle kapatılan Antalya Girişimci İşadamları Derneğinde farklı zamanlarda yönetim ve denetim kurulu üyeliği yaptığı belirlenen 6 iş adamının da bulunduğu öğrenildi.

#FETÖ
#Balıkesir

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.