"Sizde gömlek varken çelik yelek giymem"

Yeni Şafak
09:531/09/2016, Perşembe
G: 1/09/2016, Perşembe
Diğer

FETÖ darbe girişimi gecesi havalimanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamaya giden AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci, o gece yaşananları anlattı. Cumhurbaşkanı geldiğinde havalimanında etkisiz hale getirilemeyen askerlerin bulunduğunu belirten Temurci, Erdoğan'ın, "Çelik yelek giymelisiniz" teklifine, "Sizin üstünüzde gömlek varsa biz de böyle çıkacağız" karşılığını verdiğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi, en kritik noktalardan biri de Atatürk Havalimanı'ydı. FETÖ'nün ihanet girişimini duyan on binlerce vatandaş havalimanına akın etmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Marmaris'ten oraya hareket etmişti.



Cumhurbaşkanı'nı karşılayanlar arasında yer alan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, o gece yaşananları anlattı. İl başkanlığı binasının kuşatılması girişiminden önce yanındaki deftere notlar aldığını söyleyen Temurci, "6 maddede darbecilerin ne yapmaya çalıştığını özetledim. Köprüleri, havalimanlarını tutarak dünyaya mesaj vermek istiyorlardı" dedi.



"Kurtuluş Savaşı öncesi gibiydi"


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı yayındaki konuşmasının büyük motivasyon olduğunu belirten Temurci, Atatürk Havalimanı'nın cuntacılar tarafından basıldığını duyduktan sonra oraya gitmeye karar aldıklarını belirterek şunları söyledi:



  1. Cumhurbaşkanımızın açıklaması düştü ekranlara. Bizim için büyük motivasyon oldu. İstanbul'a gelmesini istiyorduk. O ara Atatürk Havalimanında kuleyi bastıklarını duydum. Çevredeki insanları oraya takviye ettirdik. Kurtuluş Savaşı öncesi gibiydi, savaşta birlik olmuştuk. 100 yıl sonra aynı şeyleri yaşadık. Yüzbinlerce insanla yürüdük. Her siyasi partilerden insan vardı. Ben o gece bu milletin hiçbir silahla korkutulmayacağını gördüm. Havalimanı bombalanıyormuş gibi patlama sesleri yükseliyordu.

Erdoğan'ın 'çelik yelek' cevabı


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağına gittiğini anlatan Temurci, Erdoğan ile arasında geçen konuşmayı şu ifadelerle anlattı:



  1. Orada hâlâ etkisiz hale getirilemeyen askerler vardı. Ben cumhurbaşkanımızın uçağına gittim. Şık duruşuyla hazır bekliyordu. Güvenlik sorunu olduğunu, ona bir kurşun geçirmez yelek giymesi gerektiğini söyledim. O ise “Sizin üstünüzde gömlek varsa biz de böyle çıkacağız" dedi. Hayatımda unutamadığım sahnelerden biriydi. Konukevine geçtik. Cumhurbaşkanımız gazilerle tek tek ilgilendi. O gecenin sabahında arkadaşlarımıza İstanbul'un her yerine 'Hâkimiyet Milletindir' yazılarıyla donatılmasını istedim. Ve nöbetlerimiz başladı.



#FETÖ darbe girişimi
#Recep Tayyip Erdoğan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.