Yeni Şafak

Sivas merkezli FETÖ operasyonu: 12 tutuklama

Yeni Şafak
15:148/03/2019, Cuma
G: 8/03/2019, Cuma
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Sivas merkezli 4 ilde, FETÖ'ye yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 15 zanlıdan 12'si tutuklandı. Tutuklanan şüphelilerin sayısı 21'i ulaştı.

Sivas merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 15 zanlıdan 12'si tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 15'i daha emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan 12'si çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sivas merkez, Gürün ve Şarkışla ilçelerinin yanı sıra Kayseri, Erzincan ve Aydın'da, 26 adrese 6 Mart'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 18'i kadın 32 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Adliyeye dün sevk edilen 16 zanlıdan 9'u tutuklanmış, 7'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Şüphelilerden biri ise Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmişti.

Zanlıların, yakınları cezaevinde bulunan ve örgütle irtibat halinde olan kişilere para desteği sağladığı öne sürülmüştü.

#FETÖ/PDY
#operasyon
#Sivas
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Henüz yorum bulunmuyor

İlk yorumu siz yapın.

Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.