Sireni duyunca devrim sandım

Osman Özgan
04:0024/12/2018, Pazartesi
G: 24/12/2018, Pazartesi
Yeni Şafak
FETÖ'cüler Kakao Talk isimli mesajlaşma programını da kullanmış.
FETÖ'cüler Kakao Talk isimli mesajlaşma programını da kullanmış.

15 Temmuz ihanetine “kontrollü darbe” diyenlerin yalanını FETÖ’cü polisin mesajları çürüttü. Eski polis İnan Kazan’ın, “ihtilal ve devrim” diye bahsettiği darbe girişiminden aylar önce, “Kaymakamlıktaki saygı duruşu sireni ve İstiklal Marşı’na uyandım, ‘devrim mi?’ diye heyecan yaptım” şeklinde mesajları ortaya çıktı.

FETÖ'cü hainlerin 15 Temmuz öncesinde darbeyi nasıl beklediği FETÖ'cü polis İnan Kazan'ın, 9 Mart 2016 ile 19 Temmuz 2016 tarihleri arasındaki mesajlarıyla bir kez daha deşifre oldu. Adıyaman Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevliyken ihraç edilen Kazan'ın, telefonunda "Kahta Mazaffr" olarak kayıtlı olan kişiye gönderdiği mesajlarda, darbeden haberdar olduğu anlaşılıyor.

ASKERE DİRENMEYİN!

  • Darbe girişiminin ardından yakalanan Kazan, örgüt üyesi olmadığını iddia ederek suçlamaları kabul etmedi. Ancak Kazan'ın, telefonunda yapılan inceleme sonucunda, FETÖ üyelerinin haberleşme aracı olan "Kakao Talk" isimli mesajlaşma programını kullandığı anlaşıldı. Ayrıca Kazan'ın, darbe girişimi sırasında görevli bulunduğu Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün WhatsApp grubundan "Askere direnmesin kimse, çeker vururlar" şeklinde mesaj gönderdiği de tespit edildi.

FETULLAH GÜLEN HAVALİMANI

FETÖ'cü Kazan'ın darbe beklentisi mesajlarında net bir şekilde anlaşılıyor. Kazan, siren sesi duyunca 'devrim' olduğunu zannettiğini ve heyecanlandığını söylüyor. Kazan ayrıca, Adıyaman'ın Durak Köyü'nün (Menzil Köyü) havalimanı olacağını, adının ise Fetullah Gülen olacağını ifade ediyor. Kazan'ın o mesajları da şöyle: "
Kaymakamlıktaki saygı duruşu sireni ve İstiklal Marşı'na uyandım, 'devrim mi?' diye heyecan yaptım. Devrim sabahı Abuzer’in köydeki evinde kahvaltımızı yaparız. Durak Köyü (Menzil) F.GÜLEN havalimanı olacak, bu işin kaçarı yok. Durak Köyü'nü yerle bir etmemiz için artık hiçbir engel yok.
"

BOMBALAYALIM MI TANKLARLA MI OLSUN!

Mesajlarda akşama 'abi'lerin maklube yaptığını söyleyen ve konuştuğu kişiyi de çağıran Kazan'ın bir başka mesajı da dikkat çekti. Kazan, bu mesajında, "Tereddütte kaldığım bir nokta var, yukarıdan bombalayalım mı, tanklarla mı olsun?" diyor. Kazan darbe başarısız olunca gönderdiği mesajda, "Başkan bu iş tiyatro gibi duruyor" ifadesini kullanıyor.

#FETÖ
#İnan Kazan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.