Sıra kırsalda

Yeni Şafak
11:432/08/2016, Salı
G: 2/08/2016, Salı
Yeni Şafak
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, TBMM'de konuştu.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, TBMM'de konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Akıncı Hava Üssü'nün kapatılacağını belirterek şehir merkezlerindeki kışlaların şehir dışına taşınacağını söyledi. Ordunun asli görevine taşındığını vurgulayan Yıldırım, PKK'ya karşı kırsalda yapılacak operasyonlara ağırlık verileceğini açıkladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



15 Temmuz'un tahribatını onarmak için olağanüstü bir gayret içindeyiz. Daha ilk saatten itibaren yurdun her köşesinde savcılarımız harekete geçmiş hukuk işlemeye başlamıştır. Polisimiz mücadele verirken yurdun dört bir yanında asayişin teminini gerçekleştirmiştir.



Sayın Cumhurbaşkanımız Pazar günü İstanbul'da büyük bir miting gerçekleştirecek. Bu mitinge AK Parti olarak bütün teşkilatlarımızla katılım sağlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı doğrultusunda hepimiz Yenikapı'da olacağız. Tarihin en büyük mitinginin gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanımızın parti liderlerine yaptığı çağrıyı ben tekrar etmek istiyorum. Gün birlik günüdür. Dolayısıyla CHP, MHP liderlerini ve partilileri bu büyük buluşmaya davet ediyorum.



"Jiletle kazır gibi mübarek topraklardan kazıyacağız
"


Bu hain örgütün maskeri öyle bir düştü ki şu anda bütün Türkiye bu hainlerin gerçek yüzünü gördü. 79 milyon amansız mücadele veriyor. Bu hain örgütü ve bölücü terör örgütünü jiletle kazır gibi mübarek topraklardan kazıyacağız. Her tedbiri kararlılıkla aldık, almaya devam edeceğiz. Türkyie kelimenin tam anlamıyla uçurumun kenarından gördü.



15 Temmuz akşamı Türkiye uçurumun kenarından döndü. Darbe girişimi başarılı olsaydı ne anayasa olacaktı ne hukuk işleyecekti ne de gazi Meclis var olacaktı. Bu darbe girişimi başarılı olsaydı insan haklarından hiçbir eser kalmayacaktı devletimiz ve milletimiz uçurumun kenarından dönmüştür. Bunu sağlayan Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve milletimizin darbecilere karşı durmasıdır.



"Bu ordu milletin ordusudur milletin bağrından çıkmıştır"


TSK insanlık tarihinin en eski kurumlarından biri ve insanlık tarihinin en eski ordularından biridir. Mazisi zaferlerle doludur. İstanbul'u feth eden bu ordudur, Mohaç, Niğbolu ve daha nice destanı tarihe yazan bu ordudur. Kurtuluş Savaşı'nı veren bu ordudur. Biz her bir askerimize Mehmetçik deriz. Bu aziz millet canını ordusunun emrine vermiştir. Anadolu'daki her evde bir şehit bir gazi mutlaka vardır. Gerektiğinde eşini, kızını kendi canını vatan savunması için feda etmiştir ve feda etmeye devam edecektir. Bu ordu milletin ordusudur milletin bağrından çıkmıştır.



Kırsaldaki operasyonlara
ağırlık

verilecek



Dün akşam saatlerinde bir başka hain örgütün saldırısında maalesef 7 şehit verdik şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum milletimize ve ailesine başsağlığı diliyorum. FETÖ'nün boşluğunu doldurmaya çalışıyorlar. Ama başarılı olamayacaklar. PKK'yı da bu ülkenin sorunu olmaktan çıkaracağız. Kırsalda operasyonlara ağırlık vereceğiz.




#Binali Yıldırım
#AK Parti
#TBMM

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.