‘SIR’ plaka Akyazı’da

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:002/08/2016, Salı
G: 1/08/2016, Pazartesi
Yeni Şafak

Darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nde yakalanıp adliyeye sevk edildikten 21 dakika sonra salıverilerek kayıplara karışan FETÖ’cülerin ‘Hava imamı’ Adil Öksüz’ün ‘SIR’ plakalı aracı Sakarya Akyazı’da kayınpederinin evinde bulundu.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'nde yakalanan Adil Öksüz, adliyede çıkartıldığı mahkemede 21 dakika içerisinde salıverilerek kayıplara karıştı. Adliyeden çıktıktan sonra aracıyla Akyazı İlçesi'nde kayınpederinin evine geldiği, aracını bırakarak buradan ayrıldığı öğrenildi. Öksüz'ün sırra kadem bastığı aracıyla geldiği Akyazı'da bulunan kayınpederinin yayla evleri dahil çok sayıda evde arama yapıldı. Aynı gün kayınpederinin evinin garajına bırakarak kaçtığı '34 SIR 49' plakasıyla dikkat çeken otomobili de didik didik arandı. Araç arama yapıldıktan sonra çekici yardımıyla garajdan çekildi.



ABD'DEN YENİ DÖNMÜŞTÜ


FETÖ'nün darbe girişimi gecesi Adil Öksüz'ün, FETÖ mensubu teröristlere, Pensilvanya'nın talimatlarını ilettiği ve 'darbe fetvası' verdiği ileri sürülüyor. Kısa süre önce Amerika'dan geldiği belirlenen Öksüz'ün, 4. Ana Jet Üssü Komutanı Hakan Evrim'e, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Fetullah Gülen'i görüştürme teklifinde bulunduğu iddia ediliyor. 16 Temmuz sabahında Ankara Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında yakalanan Adil Öksüz, savcılık ifadesinde Ankara'ya tarla bakmaya geldiğini, Keçiören'de akrabalarının evinde kaldığını ve askerlerin hiçbirini tanımadığı ileri sürmüştü.


#FETÖ
#Darbe girişimi
#Akıncı Üssü
#Akyazı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.