Sınır ötesinde terörist avı

Haluk Karakaya
04:0014/09/2018, Cuma
G: 14/09/2018, Cuma
Yeni Şafak
Yusuf İnan - Hüseyin Günakan - İbrahim Akbaş
Yusuf İnan - Hüseyin Günakan - İbrahim Akbaş

MİT, son yıllarda aranan teröristleri düzenlenen başarılı operasyonlarla adalete teslim etti.

Son olarak Esed’in kalesi Lazkiye’den Yusuf Nazik’i Türkiye’ye getiren MİT’in kısa süre içerisindeki nokta operasyonlarından birkaçı şöyle:

BALKAN DARBESİ

MİT'in Kosova'da gerçekleştirdiği operasyonla FETÖ'cü 6 üst düzey firari yakalandı. Örgütün Balkan yapılanmasında görevli aralarında Hüseyin Günakan’ın da aralarında bulunduğu örgüt üyeleri MİT tarafından özel bir uçakla Türkiye'ye getirildi.

AFRİKA’YA UZANDI

FETÖ'nün Gabon yapılanması içindeki Osman Özpınar, İbrahim Akbaş ve Adnan Demirönal da MİT'in başarılı operasyonuyla yakalandı. MİT, terör örgütünün "Azerbaycan kasası" İsa Özdemir’i Azerbaycan'dan, FETÖ'ye bağlı iş adamlarının imamı Salih Zeki Yiğit ise de Ukrayna'dan getirdi.

O DA KURTULAMADI

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından yurt dışına kaçan örgütün sosyal medya uzmanlarından Yusuf İnan, MİT tarafından 15 Temmuz'un yıl dönümünde Ukrayna'dan paketlenerek Türkiye'ye getirildi. Suriye Demokratik Güçleri sözcüsü Talal Silo da MİT tarafından paketlenerek Türkiye’ye getirildi.

#MTİ
#Operasyon
#Terörist

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.