|

Şimdi 80 bin ailem var

15 Temmuz şehidi üç çocuk annesi Türkan Türkmen Tekin’in eşi Ramazan Tekin, darbe girişiminin üzerinden geçen bir yıllık süreçte yaşadıklarını anlattı. 15 Temmuz öncesi bir ailesinin olduğunu kaydeden Tekin, “Türk halkı bizi bir gün olsun yalnız bırakmadı. Bir sene önce bir ailem varken, şimdi 80 bin ailem oldu”

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:15 - 15/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Şimdi 80 bin ailem var
​Şimdi 80 bin ailem var

FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimi esnasında vatanı ve milleti için Esenler’de eşi Ramazan Tekin ile sokağa çıkan üç çocuk annesi Türkan Türkmen Tekin, cuntacı hainler tarafından şehit edildi. Darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Şehit Türkan Türkmen Tekin’in eşi Ramazan Tekin hain girişimi dün gibi hatırlamaya devam ettiklerini kaydetti. Şehit eşi Tekin, geçen bir yıllık süreçte yaşadıklarını Yeni Şafak’a anlattı. 15 Temmuz’da eşini kaybetmesine rağmen çocuklarıyla birlikte dik durmayı bildiklerini söyleyen Tekin, “Ülkemiz, vatanımız ve bayrağımız için yaşıyoruz” diye konuştu.


DİK DURMAYI BİLDİK

Bir yıl içerinde zorlu süreçler yaşadıklarını kaydeden Tekin, “İnsanın eşi hayattaki bir kolu demektir. Ben eşimi kaybettiğim zaman bir kolumu da kaybettim.

22 yaşında bir oğlum ve 12 ile 18 yaşları arasında iki kızım ile zorlu bir sene geçirdik.

15 Temmuz’u yaşadık ancak biz ülkemizi kazandık. Bayrağımız, vatanımız ülkemiz için şükür ettik dik durmayı bildik” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIMIN EĞİTİMİNDEN ENDİŞE ETTİM

Eşini kaybettikten sonra çocuklarının eğitim hayatında zorluk yaşayacağını düşünen Tekin, “Çocuklarımın hepsi okullarına devam etti. İlk zamanlar eğitimlerinde düşüş yaşayabileceklerini düşündüm. Annelerini kaybetmenin üzüntüsü ilk zamanlar derslerine de yansıdı. Ben ne kadar yanlarında olsam da annelerin yeri farklıdır. Ben kendi kendime söz verdim çocuklarıma hem anne hem babalık görevini yerine getireceğim diye. Ailecek dik durmayı bildik ve sene sonunda hepsinin karnesi çok iyi geldi. Derslerinden geri kalmadılar. Kısa sürede toparlanmayı bildiler” şeklinde konuştu.


ŞEHİT EŞİ OLMAK
GURUR MESELESİ

Darbe girişimi esnasında eşiyle birlikte dışarı çıktıklarını söyleyen Tekin, “15 Temmuz gecesi eşimle birlikte dışarı çıktık şehit olmak eşime nasıp oldu. Şehit yakını olmak bir gururdur bunu ancak şehit aileleri anlayabilir” dedi.

80 BİN AİLEM OLDU

Şehit eşi Ramazan Tekin konuşmasına şu şekilde devam etti; “15 Temmuz öncesi bir ailem vardı, şimdi ise 80 bin ailem oldu. Hiçbir zaman yalnız olduğumuzu hissetmedik. Türk halkı her zaman bize sahip çıktı. Biz insanlarımıza evimizin kapılarını sonuna kadar açtık. Onlar da her zaman bizim yanımızda olduklarını gösterdiler. Şehir dışından hiç tanımadığım kişiler sadece ziyaret için evime geldi. İşte bizde bu şekilde dik durmayı öğrendi. Bir can verdik ülkemizi vermedik.”

SİLİVRİ’DE TİYATRO İZLİYORUZ

Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Duruşma Salonu’nda görülen davalar hakkında değerlendirmede bulunan Tekin, “Evimizden kalkıp bir saat yol gidip tiyatro izleyip geliyoruz. Darbeci hainlerin anlattıkları her konu bir tiyatro oyunundan farksızdır. Biz silahımızı, topumuzu ve tankımızı ülkemizin korunması için aldık. O hainler için almadık. Onlar kalkıp milletimiz için alınan silahları halka doğrulttu. Bunlar insan diyemeyiz bunlara ancak hain deriz” dedi.

#15 Temmuz
#Şehit
#Türkan Türkmen
7 yıl önce