Silah temin eden kişi sorguda

Haber Merkezi
04:0028/08/2018, Salı
G: 28/08/2018, Salı
Yeni Şafak
Gözaltı süreleri uzatılan şüphelilerin sorguları devam ediyor.
Gözaltı süreleri uzatılan şüphelilerin sorguları devam ediyor.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne bir araç içerisinden 6 el ateş edilmesiyle ilgili özel ekip tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan beş şüphelinin sorgusu sürüyor. Bu kişiler arasında silahı temin eden kişi de bulunuyor.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine ateş eden ve Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanan Ahmet Çelikten ve Osman Gündaş’ın Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusu devam ediyor.


FETÖ BAĞLANTISI ÇIKMIŞTI

Olayla bağlantısı bulunan bir kişi daha yakalanırken, gözaltı sayısı 5’e yükselmişti. Daha önce Osman Gündaş’ın patronu olan ve terör örgütü FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu tespit edilen kişiyle, olayda kullanılan silahı temin ettiği belirlenen kişi gözaltına alınmıştı.

ÖZEL EKİP KURULMUŞTU

Asayiş İstihbarat ve Terörle Mücadele tarafından kurulan özel bir ekip tarafından olayın tüm detaylarının araştırıldığı ve şüphelilerin HTS’lerinin incelendiği öğrenildi. Gözaltı süreleri uzatılan şüphelilerin sorguları devam ediyor.

#ABD
#Büyükelçilik
#Saldırı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.