|

SGK’ya FETÖ baskını

FETÖ/PDY’ye haksız kazanç sağlanması iddiaları üzerine düzenlenen operasyonda SGK’nın eski ve yeni İzmir İl Müdürlerinin de aralarında olduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:50 - 9/03/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik haksız kazanç sağlanması iddiaları üzerine düğmeye basıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, “bazı kamu arazilerinin örgüte değerinin altında satılarak haksız kazanç elde etmesinin sağlandığı” iddiaları üzerine başlatılan incelemede,


7 kişi hakkında gözaltı talimatı verildi.



İZMİR İL MÜDÜRÜ GÖZALTINDA


Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, talimat üzerine İzmir, Ankara ve Adana'da operasyon gerçekleştirerek İzmir SGK İl Müdürü E.B ve eski il müdürü M.K ile SGK'da görevli veri hazırlama ve kontrol işletmeni N.Ö, inşaat mühendisleri H.T.A, M.G ve elektronik mühendisi F.D.A ile ile eski SGK İnşaat Emlak Daire Başkanı A.K.'yi gözaltına aldı. Şüphelilerin, “Bilerek ve isteyerek FETÖ/PDY'ye yardım etmek, evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma, SGK'ya ait binaları değerinin altında göstererek satmak”la suçlandığı öğrenildi.





ARAZİYİ DÜŞÜK BEDELLE SATTILAR


Şüphelilere yöneltilen suçlamalar arasında, “Buca ilçesindeki SGK'ya ait yaklaşık 40 dönüm arazinin, taliplilerinin olmasına rağmen örgütle bağlantılı olduğu öne sürülen Şifa Üniversitesine düşük rayiç bedelle satışını ve bundan önemli miktarda haksız kazanç elde etmesini sağladıkları” iddiası yer alıyor. Operasyon kapsamında Ankara'da bir kişinin arandığı, gözaltına alınan kişilerin ev ve iş yerlerinde aramaların sürdüğü öğrenildi.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#Paralel Devlet Yapılanması
#sgk
8 yıl önce