|

Senatör himmetinde iddianame tamam

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, himmet adı altında topladıkları paraları ABD kongre seçimlerini etkilemek için kullanan FETÖ'ye finans desteği sağladığı belirtilen 46 şüpheli hakkında iddianame düzenledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:47 - 20/06/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
CEMİL KOCA
CEMİL KOCA

İddianamede şüphelilerin ABD'de faaliyet gösteren 'The Respect Institute' isimli kuruluşa eşzamanlı olarak 655 bin 398 bin dolar (2 milyon TL) aktardığı kaydedildi. Para transferlerini büyük çoğunlukla Bank Asya üzerinden gerçekleştiren zanlılar, 'silahlı terör örgütüne üye olmak'la suçlanıyor. Tamamı FETÖ lideri Fetullah Gülen'e ait kurumlarda çalışan ya da bu şirketlerle irtibatlı olan zanlılara ait HTS kayıtları, ilginç bağlantıları da ortaya döktü. Zanlıların, Kongre seçimleri öncesi senatörlere destek için para gönderdikleri ABD'deki The Respect Institute kurumunun başkanı Süleyman Eriş'le, örgüt içerisinde aktif rol oynayan Sezai Sablak ve Mehmet Özbilgin'le irtibatlı oldukları belirlendi. Ayrıca şüphelilerden bazılarının da 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin yürütülen soruşturmanın 1 numaralı firarisi olan, paralel örgütün 'Ankara imamı' Cemil Koca ile irtibatı ortaya çıktı.



GİZLİ TANIK ANLATTI

İddianemede 'Kasırga' isimli gizli tanık ifadesine de yer verildi. 2010'dan beri 'Ankara imamı' olarak görev yapan Cemil Koca'nın yerine 17-25 Aralık 2013 darbe girişiminden sonra başka bir ismin atandığını, ancak yeni imamın kim olduğunu bilmediğini kaydeden gizli tanık şunları söyledi: “Fetullah Gülen'in Amerika'da yaptığı toplantılara Türkiye'deki şahıslar bizzat rutin olarak katılırdı. Alınan kararlarla ilgili yerine getirilmesi gereken talimatlar özel görevlendirilmiş cemaatçiler tarafından yerine getirilmektedir. Genelde bu toplantılara Cemil Koca ve hocanın özel birimlere bakan imamları katılırdı. Ankara'da toplanan bütün paralar, bölge imamı Cemil Koca'ya yakın olan bir isimde toplanırdı. Bütün hesapları bu şahıs tutardı. Bütün illerin bir imamı vardır. Bu imamlar genelde son derece itaatkar, güvenilir kişilerden seçilmektedir. İmamlar ve mutemetler deşifre olmasınlar diye


sık sık değiştirilir.”



#The Respect Institute
#FETÖ
#Cemil Koca
8 yıl önce