EDISYON:

Sel mağduru vatandaş Yeni Şafak'a konuştu: 15 gün önce 10 milyon lira yatırdığımız dükkandan bir şey kalmadı

Neslihan Altun
15:236/09/2023, Çarşamba
G: 11/09/2023, Pazartesi
Yeni Şafak
15 gün önce 10 milyon liralık yatırımla mobilya mağazası açan Harun Akar'ın tüm malları sel sonrası kullanılamaz halde.
15 gün önce 10 milyon liralık yatırımla mobilya mağazası açan Harun Akar'ın tüm malları sel sonrası kullanılamaz halde.

İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkili olan sel felaketinde büyük hasar gören İkitelli'deki MASKO Mobilyacılar Sitesi'ndeki dükkanlarda temizleme çalışmaları başladı. 15 gün önce 10 milyon liralık yatırımla mobilya mağazası açan Harun Akar, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada "Bir 10 milyon daha lazım şu an ki dükkanı yeniden kuralım. Duvarlara dair içeride hiçbir şey kalmadı. 45 dakika içerisinde birikti su. Bir anda 2 metre 20 santimetreye kadar çıktı" dedi.

İstanbul'da gece saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur, bazı noktalarda sele dönüştü. Çok sayıda ev ve iş yerini su basarken, selden en çok etkilenen yerlerden biri de İkitelli'de bulunan MASKO Mobilyacılar Sitesi oldu.

Site içinde park halinde bulunan çok sayıda otomobil sürüklenerek mobilya mağazalarının içine girdi. Mağazalardaki mobilyalar kullanılamaz hale geldi.

15 gün önce 10 milyon liralık yatırımla mobilya mağazası açan Harun Akar, yaşananları
Yeni Şafak
muhabiri Neslihan Altun'a anlattı.


'10 milyon yatırdık şu an halimiz bu'

Dükkanındaki mobilyalar kullanılamaz hale gelen Akar,
"Biz 15 gün açmıştık. 10 milyon para yatırdık şu an halimiz bu. Bittik. Bir 10 milyon daha lazım şu an ki dükkanı yeniden kuralım."
dedi.

'Su bir anda 2 metre 20 santimetreye çıktı'

İçeride duvarlara dair hiçbir şey kalmadığını belirten Akar,
"45 dakika içerisinde falan birikti su. Bir anda 2 metre 20 santimetreye kadar çıktı şurada. Gece biz burada insanları kurtardık. Orada iki kişi cipin içerisinde burada biri ölüyordu. İp attık iple çatıdan çektik adamı biz buradan kurtardık. Kapıları biz açmıştık yağmurdan dolayı. Yağmur yağarsa diye kapıları açık bıraktık. Kapıları açık bıraktığımızdan bir tek bizim cephe kırılmadı.
" ifadelerini kullandı.



#Sel
#İstanbul
#Masko

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.