Şehitliklerde bir sınıflama olmaz

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0020/09/2016, Salı
G: 19/09/2016, Pazartesi
Yeni Şafak

Başbakan Yıldırım, şehitliklerde şimdiye kadar var olan asker, polis ve sivil uygulamasını kaldırdıklarını söyledi. Yıldırım, “Şehit yakınları için birçok düzenleme yaptık. Her şehidimiz için ayrı şehitlik yapılıyordu, onu kaldırdık. Şehitlerin sınıfı olmaz. Şehitliklerde de yan yana huzur içerisinde yatmaya devam edecekler” dedi

Erzincan'da düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz'da milletin bağımsızlığına, demokrasisine, bayrağına ve vatanına ne kadar sahip çıktığını birkez daha gördüklerini söyledi.



Gaziliğin şehitlik ile eşdeğer olduğuna dikkati çeken Yıldırım, “Nasip işidir, şehit olabilirsiniz, şehit olmak istersiniz gazi olursunuz ama ikisi de birbirinden mukaddes bir vatan görevidir. Bu vatan görevini yapmış olmanın büyük ödülü bazen şehitliktir bazen de gaziliktir. Gazilerimiz bizim baş tacımızdır, şehitlerimiz bizim baş tacımızdır. İnancımıza göre şehitlerimiz ölü değildir diridir, onlar bizim gönlümüzün en müstesna yerinde yer almaktadır” diye konuştu.



MİLLET CEVABI VERDİ


Gazilerin gelecek nesillere de vereceği çok önemli mesajlarının olduğunu söyleyen Yıldırım, “En son olarak 15 Temmuz alçak darbe girişiminde de milletimizin bağımsızlığına, demokrasisine, bayrağına ve vatanına ne kadar önem verdiğini, ne kadar sahip çıktığını bir kez daha gördük. Asker elbisesi içerisine bürünmüş alçak terör unsurları maalesef ülkemizde demokrasiyi yok etmek, millet iradesini sona erdirmek için başlattıkları kalkışmaya en sert cevabı milletin kendisi vermiştir” dedi.



YENİ DÜZENLEME


Yıldırım, birçok düzenleme yapıldığını anımsatarak, şehit, gazi ve onların yakınlarına ne yapılırsa yapılsın az olduğunu, daha fazlasının da yapılacağını söyledi. Daha önce polis, asker ve siviller için ayrı şehitlikler hazırlandığını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:



“Şehitlikte sınıflama olmaz, onu kaldırdık. Bütün şehitlerimiz artık, nasıl cephede omuz omuza çarpışarak şehadet şerbetini içiyorsa, şehitliklerde de yan yana ve huzur içinde yatmaya devam edecektir.”







Onları aranızda barındırmayın


Başbakan Yıldırım, 2016-2017 eğitim öğretim yılı açılışı dolayısıyla Erzincan Salih Erkan İlkokulu'nda düzenlenen törene katıldı. Yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilere başarı dileyen Yıldırım, AK Parti Hükümetleri olarak geçen 14 yıl içerisinde eğitime çok büyük kaynak ayırdıklarını, büyük yatırımlar yaptıklarını hatırlattı. Milli eğitime ayrılan pay 14 yıl önce 10 milyar lirayken bugün bu rakamın 100 milyarın üzerine çıktığını belirten Yıldırım, öğretmenlere de şöyle seslendi: “Bu ülkede maalesef FETÖ terör örgütü mensupları birçok kuruluşa sızıp, devleti yıkma çalışmalarını maalesef acımasız şekilde sürdürdüler ve 15 Temmuz'da da bunların foyaları ortaya çıktı. Sizden önemli istirhamım ne FETÖ'cü ne de bölücü akımlara öyle yahut böyle hizmet eden meslektaşlarınıza asla müsamaha etmeyin, onları aranızda asla yaşatmayın. Bizim hedefimiz bellidir, muasır medeniyetler seviyesi. Çocuğumuzla, gencimizle, yaşlımızla hepimiz, Türkiye'nin dünyada parmakla gösterilen ülkeleri arasına girmesi için çalışacağız. Akıl terimizle alın terimizi birleştireceğiz, Türkiye'yi çok daha güzel günlere ulaştıracağız.”


#Şehitlikler
#Gaziler Günü
#Binali Yıldırım

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.