Şehitlerin hesabını nasıl vereceksiniz?

Yeni Şafak
Şahin Şen
04:0017/08/2016, Çarşamba
G: 16/08/2016, Salı
Yeni Şafak

Sınırları IŞİD ve PYD’nin geçişine açan FETÖ’nün komutanları, Diyarbakır, Mardin ve Şırnak’ta yürütülen terör operasyonlarında teröristlerle işbirliği yapmış. Bölgedeki vatandaşları devlete karşı kışkırtan cuntacılar, Mehmetçik ve polisleri de mayınlı alanlara göndererek şehit olmasına neden oldu. İhanetin başında ise 2. Ordu Komutanı Adem Huduti var.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından, bölgede operasyonları koordine eden komutanlar da gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Tutuklanan komutanlar arasında en dikkat çeken isim Şırnak, Cizre, Silop ve Sur'daki operasyonları yürüten 2. Ordu Komutanı Adem Huduti oldu.



ASKERLERİ ÖLÜME YOLLAMIŞ


Huduti'nin gözaltına alınması ile birlikte operasyonlarda neden çok sayıda şehit verildiği sorusunun cevabı da ortaya çıktı. Operasyonlar süresince sivil halkın bulunmadığı bölgelerde PKK'lı teröristlerle sıcak temas yaşanmazken, yollara ve evlere döşenen el yapımı patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu çok sayıda şehit ve yaralı verilmişti. Şırnak merkezdeki operasyonları yürüten Çakırsöğüt Komando Tugayı komutanı Ali Osman Gürcan da, arazi yapısını bahane ederek, tankların teröristleri vurmasını engellemişti.





PKK'YA KAÇIŞ KORİDORU AÇTI


Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonları yürüten ve güvenlik güçlerini komuta eden Orgeneral Adem Huduti'nin, bölgede operasyona çıkan timlerin obüs ve tanklarla atış yaparak el yapımı patlayıcı yerleştirilmiş olan bina ve alanları imha etmesini engellediği iddia edildi. Huduti'nin Sur'da devam eden operasyonlar sırasında bölgeden kaçmak isteyen PKK'lı teröristlere koridor açtırdığı da iddia edilmişti. El yapımı patlayıcı tuzaklanmış olan bina ve yollara güvenlik güçlerini süren Huduti, teröristlerin kablolama yöntemiyle infilak ettirdiği bombaların patlaması sonucu asker ve polislerin şehit olmasından sorumlu tutuluyor.





HUDUTİ'nin Nusaybin ihaneti


Mardin'in Nusaybin'de 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ve 7. kolordu komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz'ı görevden alınarak yerlerine Tunceli 4. Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Levent Ergül getirilmişti. Ergül'ün göreve gelmesinden sonra seyri değişen operasyonlarda, ağır zayiat veren PKK milisleri toplu halde teslim olmaya başlamıştı. Tunceli'den gelen komutanın yürüttüğü operasyonlarda patlayıcı yüklü olan binalar yerle bir edilmiş ve yaklaşık 100 terörist teslim olmuştu.



#IŞİD
#Fetö

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.