|

Şehit olmayı istemişti

Darbeci askerlerin şehit ettiği Yeni Şafak gazetesinin foto muhabiri Mustafa Cambaz’ın 10 yıllık arkadaşı Adil Tek, “Hain girişimden 2 gün önceki sohbetimizde şehit olmayı çok istediğini söylemişti. Allah da kendisine nasip etti” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 20:33 - 21/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

İstanbul-Çengelköy'de FETÖ'cü askerlerin katlettiği gazetemizin kıdemli foto muhabiri Mustafa Cambaz'ın şehit olmayı çok istediği ortaya çıktı. Cambaz'ın 10 yıllık arkadaşı Meteoroloji Mühendisi Adil Tek, olay günü birlikte olduklarını ifade ederek, “Can arkadaşım Cambaz şehadeti çok istiyordu. İki gün önceki Çınaraltı sohbette konu mertebelerdi. En yüce mertebe peygamberlik, ardından şehitliktir denildiğinde Mustafa ayağa kalkmış ve 3 kez 'Şehit olmak istiyorum' diye bağırmıştı. Şehit olduğunu öğrenince hiç üzülmedim. Aksine mutlu oldum, gurur duydum. Çünkü o kalpten istedi. Allah da kendisine bu mertebeyi nasip etti” şeklinde konuştu.



Bu arada Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş da “Mustafa kardeşimiz, çok eskiden beri şehit olmayı çok istediğini söylermiş. Böyle bir günde üzerine düştüğüne inandığı bir görevi yerine getirmek için sokaklara çıktı ve çok arzu ettiği şehadete ulaştı” dedi. İletişim Platformu Derneği Başkanı İsmail Hakkı Erol da, Cambaz'ın gerçek anlamda bir basın şehidi olduğunu ifade etti.


#Darbeci askerler
#Mustafa Cambaz
#Adil Tek
8 yıl önce