|

Şehit olduğu gün yıldönümümüzdü

FETÖ’nün darbe girişimini durdurmak için Harbiye’deki TRT binasına giden Fahrettin Yavuz, darbecilerin açtığı ateş sonucu evlilik yıldönümünde şehit oldu. Moritanya asıllı eşi Meryem Yavuz, “O gün bizim 10'uncu yıldönümümüzdü. Ben eşimi öyle bir günde vatan uğruna şehit verdim” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/10/2016 Pazar
Güncelleme: 21:18 - 22/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mensup hainlerin 15 Temmuz darbe girişimine karşı koymak için sokaklara koşan şehitlerden biri Fahrettin Yavuz. Televizyondan sahte darbe bildirisini duyunca Harbiye'deki TRT binasına koştu. Saatlerce bulunduğu yerden ayrılmayan Yavuz, darbecilerin ateşi sonucu başından vurularak orada şehit oldu.



TÜRKİYE İKİNCİ VATANIM


Şehidin Moritanya asıllı eşi Meryem Yavuz, eşiyle son anını Yeni Şafak'a anlattı. 'Eşim vatan için şehit olduğundan gurur duyuyorum' diyen Yavuz, “Eşim şehit olduğu gece bizim 10'uncu evlilik yıldönümümüzdü ve ben eşimi bu önemli günde vatan uğruna şehit verdim. Benim bir vatanım Moritanya diğer vatanım Türkiye'dir. Vatanın bütünlüğü bozulmasın diye eşim darbecilerle mücadele etti. Bu yüzden darbe teşebbüsünde bulunan bu hainlerin bir gün bile hapishanelerde bakılması şehit eşlerine ve şehit çocuklarına hakarettir. O yüzden darbecilerin idam edilmesini istiyorum” dedi.



TV'DEN ÖĞRENDİ DIŞARI KOŞTU


Darbe girşimini TV'den öğrendiklerini söyleyen Yavuz, “Eşim ve ben darbe girişimini TV'den öğrendik. Eşim hemen tepki gösterip dışarı çıkmak istedi. Ancak ben eli silahlı adamları görünce tedirgin oldum. 2 çocuğumu da düşünerek dışarı çıkmasını istemedim ama o, bunun bir vatan meselesi olduğunu söyledi ve hızla çıktı” diye konuştu.



ONUNLA GURUR DUYUYORUM


İlerleyen saatlerde eşinin telefonlara cevap vermediğini belirten Yavuz, “Eşimden uzun bir süre haber alamadım. Sabah saatlerinde eşimin kardeşi aradı ve eşimin kafasından vurulduğunu söyledi. O an ne yapacağımı bilemedim. Ama biliyorum ki eşim bu güzel vatan için hiç korkmadan şehit oldu. Biz de bu gurururu bir ömür taşıyacağız” şeklinde konuştu. Şehidin 10 ve 5 yaşlarında 2 çocuğu var.


#FETÖ
#Meryem Yavuz
8 yıl önce