EDISYON:

Şehit Haniye için 81 ilde cenaze namazı: Ali Erbaş Cuma Hutbesi irad etti

Lokman Özdemir
10:152/08/2024, Cuma
G: 2/08/2024, Cuma
Yeni Şafak
Hamas Mücahidi İsmail Haniye
Hamas Mücahidi İsmail Haniye

Suikasta uğrayarak şehit olan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için bugün Türkiye'nin dört bir yanında sela verildi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya Camii'nde Cuma Hutbesi irad etti. Cuma namazı sonrası 81 ilindeki tüm camilerde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya Camii'nde Cuma Hutbesi irad ediyor. Cuma namazı sonrası 81 ildeki tüm camilerde Hamas Mücahidi İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı kılındı.



Doha'da toprağa verildi


Soykırımcı İsrail'in hain suikastiyle şehit olan Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye bugün Katar'ın başkenti Doha'da kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.


Haniye'nin ölümü sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Türkiye'de 1 günlük mili yas ilan edilirken, 81 ilde de Cuma namazlarının ardından selalar okunarak gıyabi cenaze namazları kılındı.



İran'da şehit olmuştu


Gazze'de ateşkes için müzakere süreci yürüten Hamas lideri İsmail Haniye, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere gittiği Tahran'da terör devleti İsrail tarafından uğradığı saldırıyla şehit olmuştu.





#İsmail Haniye
#Katar
#Hamas

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.