|

Şehidimizin katilleri

Çengelköy’de Yeni Şafak çalışanı Mustafa Cambaz’ı şehit eden katillerden ikisi yakalandı. Darbe gecesi, “Çengelköy’de direnen 4 kişiyi vurduk” diyen Kurmay Albay Muammer Aygar Antalya’da, Albay Birkan Çörez ise Boğaziçi Köprüsü’nde gözaltına alındı.

Yeni Şafak
04:00 - 23/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 09:59 - 23/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

15 Temmuz darbe gecesi İstanbul Çengelköy'de vatandaşlara ateş açarak Yeni Şafak gazetesi çalışanı Mustafa Cambaz ve 4 sivili şehit eden katiller yakalandı. Katillerden Kurmay Albay Muammer Aygar Antalya'da, Cuntacı Albay Birkan Çörez ise İstanbul'da gözaltına alındı. FETÖ'nün darbe girişimini yönetmek için Whatsapp'ta kurduğu grupta Boğaz köprülerini kapatmakla görevlendirildiği tespit edilen Kurmay Albay Muammer Aygar'ın Antalya'da olduğu bilgisi üzerinde polis ekipleri harekete geçti.



ELBİSE DOLABINDAN ÇIKTI


Whatsapp yazışmalarında “binbaşı" olarak geçen ancak rütbesinin kurmay albay olduğu öğrenilen Muammer Aygar'ın Muratpaşa ilçesinde bir akrabasına ait evde kaldığı ve eve gelen polislere yakalanmamak için giysi dolabına saklandığı ifade edildi. Muammer A'nın, FETÖ mensubu subayların darbe girişimini yönetmek için 15 Temmuz'da Whatsapp'ta oluşturdukları grup üzerinden diğer darbeci askerlerle yazışmalar yaptığı belirlenmişti. Yazışmalarda Muammer A'nın, “Kuleli'de yoğun çatışma var gruba ateş ediyoruz", “İkinci köprüye uçakla hava taarruzu değerlendirilebilir mi?" ve “Çengelköy'de direnen 4 kişiyi vurduk. Sorun yok" gibi ifadeler kullanması dikkati çekmişti.Operasyonda, Aygar'a yardım ettiği ileri sürülen akrabası S.B. de gözaltına alındı. Emniyet


Müdürlüğü'ndeki kimlik tespiti ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sema Yazar Semt Polikliniği'nde sağlık kontrolünden geçirilen Muammer Aygar ve S.B., sorguları yapılmak üzere Terörle Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.







CUNTACI KATİL KÖPRÜDE


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında aranan Kuleli Askeri Lisesi'nde öğretmenlik yapan 44 yaşındaki Albay Birkan Çörez, intihar girişiminde bulundu. Darbe girişimin ardından polis ekiplerince aranan Çörez, otomobiliyle Boğaziçi Köprüsü'ne geldi. Çörez, aracından inerek güney yol orta noktada demir korkuluklara çıkarak, aşağıya atlamak istedi. İntihar girişiminde bulunan Çörez, Asayiş Şube Müdürlüğü Rehine Müzakere Timi'ne bağlı ekipler tarafından ikna edildi. Korkuluklardan alınan Çörez, gözaltına alınarak, köprüdeki polis noktasına götürüldü. Çörez'in de Yeni Şafak gazetesi çalışanı Mustafa Cambaz'ı şehit eden hainler arasında yer aldığı, buradaki vatandaşlara ateş açtığı belirledi.



Yeni Şafak'a taziye ziyareti






Akit Medya Grubu Genel Müdürü Nuri Karahasanoğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Serdar Uslu, 15 Temmuz gecesi Çengelköy'de darbeci subaylar tarafından şehit edilen foto muhabirimiz Mustafa Cambaz için taziye ziyaretinde bulundu. Karahasanoğlu ve Uslu, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri Nuri Albayrak ile Mustafa Albayrak, Albayrak Grubu CEO'su Ömer Bolat ve Piri Medya Genel Müdürü Abdullah Hanönü tarafından karşılandı. Birlikte Mustafa Cambaz'ın masasına gelen Karahasanoğlu, burada dua ederek taziye dileklerini iletti.



#Mustafa Cambaz
#Muammer Aygar
#Birkan Çörez
#Nuri Karahasanoğlu
8 yıl önce