|

Sedat Laçiner’e FETÖ’den gözaltı

Paralel yapıya yönelik Çanakkale merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’in de aralarında olduğu 28 kişi gözaltına alındı. 18 kişi ise aranıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/12/2015 Pazar
Güncelleme: 00:26 - 27/12/2015 Pazar
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Hükümeti yıkmak için darbe planları yapan paralel yapıya yönelik olarak dün de Çanakkale merkezli 10 ilde “FETÖ/PDY örgütü yöneticisi ve üyesi olmak, silahlı örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, teröre finansman sağlamak, resmi belgede sahtecilik, yardım toplama ve Dernekler Kanunu'na muhalefet” suçlarına ilişkin operasyon düzenlendi.



İŞADAMLARI DA VAR


Operasyonda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'in de bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği'nin eski başkanları, emekli öğretmen, doktor, avukat, iş adamı ve üniversite öğrencileri de bulunuyor. Operasyon kapsamında 18 şüphelinin arandığı öğrenildi. Çanakkale'de polis, geçtiğimiz aylarda ÇAGİAD binasına baskın gerçekleştirerek, içeride arama yapmıştı. Operasyonun üniversite öğrencilerine verilen bursla ilgili olduğu belirtildi.



Telekulaklar sorguda


Ankara'da düzenlenen telekulak operasyonu kapsamında gözaltına alınan Ali P, Mehmet Akif Y, Adem Ç, Ali A, Arif G, Murat Ş, Erol D, Mustafa G, Muhammet Mustafa A, Mustafa A, Nadir B, Evren F, Bahtiyar P, Ömer Faruk K, Yunus H, Mustafa A, Erdal A, Metin O, Kenan U, A. Ümit S. ve Tamer Ö'nün, emniyetteki işlemleri devam ediyor. Gözaltındaki isimler yarın adliyeye sevk edilecek. Haklarında gözaltı kararı bulunan diğer şüphelilerin ise yakalanması için çalışmalara devam ediyor.




#sedat laçiner
#Fetullahçı Terör Örgüt
#Paralel Devlet Yapılanması
9 yıl önce