SD’den kripto polisler çıktı

Yeni Şafak
Osman Özgan
04:004/04/2018, Çarşamba
G: 4/04/2018, Çarşamba
Yeni Şafak
FETÖ'nün üst düzey örgüt yöneticisinden ele geçirilen SD kart üzerinde yapılan incelemelerde yeni kripto polislere ulaşıldı.
FETÖ'nün üst düzey örgüt yöneticisinden ele geçirilen SD kart üzerinde yapılan incelemelerde yeni kripto polislere ulaşıldı.

FETÖ’nün üst düzey örgüt yöneticisinden ele geçirilen SD karttan kripto polislerin listesi çıktı. Listedeki polislerin, sivil imamlar yerine vekil imam olarak görev yaptıkları belirlendi. Ankara Başsavcılığı’nın tüm başsavcılıklara yazı yazarak listedeki şüphelilerin isimlerini bildirdiği öğrenildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bile Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) içinde saklamayı başardığı birçok kripto isim geçtiğimiz yıl üst düzey imamdan ele geçirilen SD kart ile deşifre edilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında SD kart içinde yapılan incelemede, FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki yaklaşık 70 bin polisi "kırmızı", "sarı" ve "mavi" olarak renklere görev sınıflandırdığı, ayrıca farklı harf ve rakamla fişlediği anlaşıldı. FETÖ'nün örgüte yakın olanları "kırmızı" listede topladığının tespitinin ardından, bu listede yer alan yaklaşık 9 bin 500 polis açığa alınmış, bir kısmı da ihraç edilmişti.


YENİ LİSTE DEŞİFRE EDİLDİ

Savcılığın yürüttüğü soruşturmalar kapsamında şüpheliler hakkında davalar açılmaya devam ederken, SD kart üzerinde yapılan inceleme derinleştirdi. Soruşturmada görevli polisler tarafından örgütün yaptığı kodlamalar çözülerek, emniyetteki hücre yapılanması ile bu yapılanmalardan sorumlu kişilerin şeması çıkarıldı. Bu kapsamda, yeni bir listeye ulaşıldı.

TAMAMI POLİSLERDEN OLUŞUYOR

Yapılan incelemede, listedeki kişilerin arasında sivil bulunmadığı, tamamının polis olduğu anlaşıldı. Bunlardan bir kısmı hakkında işlem yapıldığı belirlenirken, bir kısmının ise hakkında işlem yapılmadığı ve görevlerine devam ettiği tespit edildi. Ayrıca bu kişilerin çoğunun örgütün emniyetteki hücre yapılanmasında sorumlu düzeyde görev aldığı kaydedildi.

  • Sivil imam yerine görev almışlar
  • FETÖ emniyetteki yapılanmasından sorumlu imamların sivillerden oluştuğu biliniyor. Ancak sivil mahrem imamın bulunmadığı hücrelerde emniyet içerisindeki mensuplarını görevlendirdiği anlaşıldı. Örgütün emniyet yapılanmasında bu durumdaki kişilere “vekil” adı verildiği, hücrede yer alan kişilere ise “bağlılar” denildiği öğrenildi. “Vekillerin” tıpkı sivil imamlar gibi “bağlılar” ile örgüt toplantıları yaptığı, Fetullah Gülen’e ait kasetleri örgüt üyelerine izlettirdiği ve himmet topladığı ifade edildi. Ankara Başsavcılığı’nın diğer tüm başsavcılıklara yazı yazarak listedeki şüphelilerin isimlerini bildirdiği öğrenildi.

#FETÖ
#Kripto
#SD Kart