|

SAS ve SAT’lara FETÖ operasyonu

FETÖ’nün darbe girişimi sonrası İzmir’de en kapsamlı operasyon Foça Deniz Üs Komutanlığı’na yapıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile SAT ve SAS'ların ana üsünde cuntacı avına çıkıldı. Polisin düzenlediği operasyonda 200’den fazla rütbeli asker gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:12 - 25/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

15 Temmuz darbe girişimi sonrası cuntaya destek veren askerlerin yakalanması için cumhuriyet tarihinin en kapsamlı operasyonu başlatıldı. Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 81'de Cumhuriyet Başsavcılığının talimatlarıyla askeri üslerde aramalar yapılıyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan Sualtı taarruz (SAT) ve Sualtı savunma (SAS) timlerinin İzmir Foça'daki ana üssüne polis ekipleri baskın düzenledi.



20 MİNİBÜS POLİS


İzmir'in Foça İlçesi'nde polis ekipleri, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında denize açılan gemi ve şüpheli personelle ilgili soruşturma başlattı. Dün saat 11.00 sıralarında İzmir'in Foça İlçesi'ndeki Foça Deniz Üssü'ne TOMA eşliğinde yaklaşık 20 polis minibüsüyle gelen ekiplerin, darbe girişiminin yaşandığı gece denize açılan gemileri ve diğer şüpheli personeli soruşturduğu belirtildi.



ASKERİ LOJMANLARDA ARANIYOR


Darbe girişiminin ardından Foça Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Yaşar Çamur'un gözaltına alındığı Foça Deniz Üssü'nde aramalar Amfibi Piyade Tugay Komutanlığı ve Çıkarma Filo Komutanlığı'nda yoğunlaştı. Terörle mücadele ekipleri, askerlerin bilgisayarlarına el koydu, güvenlik kamerasının kayıtları alındı. Askerlerin lojmanlarında da arama yapılırken, 206 asker için gözaltı kararı verildiği belirtildi.



201 ASKER GÖZALTINDA


İzmir'in Foça İlçesi'nde görevli polis ekiplerinin, Foça Deniz Üssü'ne düzenledikleri operasyonda 201 asker gözaltına alındı. Rütbeleri subay ve astsubay olan askerler, sayıları fazla olduğu için Bozyaka'daki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.





#FETÖ
#SAT
#SAS
8 yıl önce