|

Şantaj evlerine yakın takip

2011’de MHP’nin tepe yöneticilerinin istifasına neden olan kaset şantajını soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı önemli bir adım attı. MHP’li mağdurlar, savcılığın talebine rağmen kayıtların yapıldığı adresleri gizlemişti. Savcılık, şüpheli polisler ile çilingirlerin HTS (görüşme ve konum) kayıtlarını karşılaştırıp şantaj evlerini tespit edecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 04:10 - 1/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2011'de MHP'de bazı üst düzey yöneticilerin istifasıyla sonuçlanan kaset skandalına ilişkin yürüttüğü soruşturmada önemli bir adım attı. Başsavcılık, paralel yargı döneminde dosyanın “yetkisizlik" kararıyla gönderildiği İstanbul Başsavcılığı'na yazı yazdı. Dosyanın akibetini soran Ankara Başsavcılığı, dosyanın bir örneğini istedi.



FETÖ ŞÜPHESİ VAR

İstifa eden isimlerin arasında yer alan MHP'nin o dönemdeki Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu'nun suç duyurusu üzerine yeniden harekete geçen Ankara Başsavcılığı, geçtiğimiz günlerde bu soruşturma ile CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ilgili soruşturma dosyasını birleştirme kararı aldı. Birleştirme kararında, “Özel hayatın gizliliğini ihlal" ve “Konut dokunulmazlığını ihlal"e yönelik eylemlerin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin şüphelere yer verildiği belirtildi.Mekanlara çilingir aracılığıyla girildiği bilgisine ulaşan savcılık, alınan ifadeler doğrultsunda şüpheli polislerin ve çilingirlerin izini sürdü.



ÇİLİNGİRLERİN İZİ SÜRÜLDÜ

Bu kapsamda dosyada şu an 30 şüpheli polis bulunuyor. Şüpheli çilingirleri de tespit eden savcılık, söz konusu kişilerle polislerin görüşme ve konum (HTS) kayıtlarını karşılaştırılacak. Şüpheli polisler ile çilingirlerin HTS kayıtlarının çakıştığı yerler üzerinde yoğunlaşılarak mekan tespiti yapılacak.


#Şantaj evleri
#MHP
#kaset
8 yıl önce